Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Papa, declarație care a șocat planeta! „Atunci când copiii dau semne de homosexualitate...”

Biserica se cutremură din temelii după ce Papa Francisc a făcut o declarație la care nimeni nu s-ar fi așteptat! Vaticanul încearcă acum să „repare” afirmația șocantă făcută de Suveranul Pontif cu privire la homosexualitate!

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută duminică în avionul de întoarcere la Roma din vizita sa apostolică în Irlanda, Papa le-a recomandat părinţilor să recurgă la psihiatrie dacă descoperă la copiii lor înclinaţii timpurii spre homosexualitate.

Vaticanul a retras, luni, referirea la ''psihiatrie'' din declaraţia făcută duminică de Papa Francisc întrebat despre homosexualitate, menţionând că suveranul pontif nu a intenţionat să se refere la aceasta ca la ''o afecţiune psihiatrică'', relatează AFP.

Trebuie să se ţină seama de vârsta persoanei, a explicat Papa, întrebat de un jurnalist ce le-ar recomanda acelor părinţi care constată orientări homosexuale la copiii lor. ''Când se manifestă încă din copilărie, sunt multe lucruri de făcut, prin psihiatrie, pentru a vedea cum stau lucrurile. E altceva însă când se manifestă după vârsta de 20 de ani", a spus suveranul pontif.

Papa, declarație care a șocat planeta! „Atunci când copiii dau semne de homosexualitate...”

Cuvântul ''psihiatrie'' a fost retras din transcrierea publicată luni de serviciul de presă al Vaticanului ''pentru a nu modifica gândirea Papei'', a explicat pentru AFP un purtător de cuvânt al Vaticanului.

"Când Papa se referă la "psihiatrie" este clar că o face ca un exemplu care se numără printre diverse lucruri ce pot fi făcute", a explicat aceeaşi sursă.

"Însă, cu acest cuvânt el nu a avut intenţia de a spune că este vorba despre o afecţiune psihiatrică, ci poate că ar trebui văzut cum stau lucrurile la nivel psihologic", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Aceasta nu este prima dată când Vaticanul a retuşat declaraţiile făcute de Papa în timpul tradiţionalei conferinţe de presă pe care acesta o susţine în avion în cursul călătoriilor sale în străinătate.

Potrivit agenţiei I.Media de la Vatican, serviciul de presă al Sfântului Scaun a retras în 2013 o frază întreagă pronunţată de Jorge Bergoglio. În această frază eliminată ulterior, Papa a afirmat cu privire la Oscar Romero, arhiepiscop de San Salvador, asasinat în 1980: ''Nu am nicio îndoială că merită să fie beatificat, însă trebuie să luăm în considerare contextul''.

Asociaţiile de apărare a drepturilor LGBT din Franţa (lesbiene, gay, bisexuale şi transsexuale) au denunţat luni afirmaţiile "iresponsabile" ale Papei. "Condamnăm aceste afirmaţii care trimit la ideea că homosexualitatea este o boală. Dacă există o boală, aceea este homofobia ancorată în societatea noastră care duce la persecutarea persoanelor LGBT'', a declarat pentru AFP Clemence Zamora-Cruz, purtătoarea de cuvânt a Inter-LGBT. Aceste afirmaţii sunt "şocante", deoarece stigmatizează copiii, a spus ea, reamintind că "studiile au demonstrat că riscul de sinucidere este mai ridicat decât media în rândul tinerilor LGBT".

Sursa: Agerpres

Recomandari