Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Parada Brăduţilor pentru Vise Împlinite, la Bistriţa

Este vremea când visele devin realitate, generozitatea uneşte oameni, iar bunătatea încălzeşte inimi! La Bistriţa, Parada Brăduţilor pentru Vise Împlinite este cadrul feeric în care oamenii cu suflet mare se reîntâlnesc an de an în prag de Crăciun, pentru a dărui şi pentru a trăi momente de neuitat.

Aici, zeci de copii pregătesc brazi împodobiţi pe care îi pun la licitaţie. Din bănii strânşi împlinesc câte un vis pentru cei mai puţin norocoşi!

Crăciunul este acel moment din an când visurile se împlinesc prin generozitatea oamenilor buni. Brăduţul cumpărat de Lavinia şi tatăl ei va fi donat unor copii care nu ar fi avut altfel un pom de Crăciun în casă anul acesta.

Aproape 30 de brăduţi inediţi au fost confecţionaţi de elevii unei şcoli din Bistriţa. Cei mai mulţi au folosit paste, plastic sau pahare de unică folosinţă. Sofia a creat împreună cu mama ei un brad din viţă de vie.

Mama Sofiei spune că "am muncit vreo cinci ore la el şi a ieşit ceva frumos. L-am făcut pentru şcoală, pentru expoziţie în şcoală şi acum l-a adus la parada brăduţilor".

Sufletul acestei acţiuni umanitare este Gabriela Montoiu, cea care a adus Parada Brăduţilor în urmă cu nouă ani la Bistriţa. În fiecare an luptă pentru împlinirea unui vis.

Gabriela Montoiu, organizator: Resursele pe care le vom strânge în această seară vor merge către atelierul de creaţie în aer liber pentru copii, care va fi proiectat în vara anului următor aici în curtea muzeului

În total, 8050 de lei au fost strânşi anul acesta din vânzarea brazilor artizanali.

Recomandari