Căutare Live

Pericolul din spatele dependenței de jocurile video! Ce s-a întâmplat cu un copil de zece ani, care petrecea OPT ORE în fața calculatorului, în FIECARE ZI

Dependența de jocuri video nu e deloc o glumă. Un medic a tras un semnal de alarmă de curând și a explicat că toți cei care petrec prea mult timp în fața gadgeturilor riscă să se confrunte cu probleme grave de sănătate.

Dependența de jocuri video nu e deloc o glumă. Un medic a tras un semnal de alarmă de curând și a explicat că toți cei care petrec prea mult timp în fața gadgeturilor riscă să se confrunte cu probleme grave de sănătate.

Jo Begent, un medic pediatru, a explicat că un copil de doar zece ani a fost operat de urgență după ce în urma investigațiilor s-a descoperit că are o deformare severă, care la prima vedere a părut o tumoare. Ulterior, însă, s-a descoperit că acesta a avut un intestin dilatat, după ce a început să nu mai meargă din cauza faptului că era pasionat de Gaming.

Conform medicului, copilul de zece ani petrecea opt ore pe zi jucându-se World of Warcraft, Call of Duty și FIFA și nu se ridica nici măcar pentru a merge la baie, pentru a-și face nevoile. Astfel, el a ajuns la spital de urgență și a fost operat de urgență.

Zilelele trecute, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a introdus dependenţa de jocurile video în lista afecţiunilor psihice. Totodată, instituţia a stabilit că persoanele transgender nu suferă de o boală psihică.

Conform definiţiei dată de OMS, dependenţa de jocuri video este clasificată în funcţie de trei condiţii. Dacă o persoană pierde controlul asupra hobby-ului său, dacă începe să prioritizeze jocurile video în detrimentul altor activităţi şi dacă joaca continuă chiar şi în condiţiile în care consecinţele devin exclusiv negative, atunci se poate vorbi de o afecţiune psihică.

HOROSCOP 21 iunie 2018: Avertisment pentru o zodie: Vei fi crunt de dezamăgită, va da necazul peste tine, iar un vechi p... Profeția înfiorătoare a cavalarelui templier Ioan de Vezelay! Haosul în care vom fi aruncați: ”Lumea întreagă va deveni ...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri