Antena Căutare

Pistruiatul, dupa 40 de ani, isi aminteste cu nostalgie de Sergiu Nicolaescu

Costel Baloiu, interpretul pustiului roscovan din "Pistruiatul", isi aminteste de Sergiu Nicolaescu dupa 40 de ani de la filmarea celebrei serii.

"Eram foarte mic, aveam 13 ani, nu percepeam foarte bine ce fac. Francisc Munteanu imi spunea ce sa fac si eu faceam. Asta a fost de fapt tot farmecul filmului. Cred ca am fost natural, mi-am jucat copilaria", isi aminteste Costel Baloiu.

Chiar daca aparent era doar un serial cu ilegalisti, Pistruiatul a rezistat timpului tocmai datorita farmecului sau aparte.

"Eram extraordinar de mandru ca joc alaturi de el. Imi doream asa de mult sa am o poza cu el din timpul filmarilor. Sa o arat colegilor ca am o poza cu Sergiu Nicolescu. Vreau sa spun ca greu a acceptat sa faca poza, cred ca a durat o saptamana", a mai spus actorul.

In plus, pentru pustiul de atunci a fost o mare placere sa aiba drept partener un caine perfect dresat.

"Era un perfectionist, un tip care nu accepta greseala, nu accepta sa spui am gresit maestre imi pare rau. Pentru ceea ce a facut Sergiu Nicolaescu nimeni nu are voie sa il judece", afirma Baloiu despre regizor.

Dupa terminarea filmarilor la "Pistruiatul", Costel a ramas in atentia regizorului, care i-a oferit si alte roluri.

"Am inceput cu faimosul pistruiat care mi-a adus bune si rele, apoi cu roscovanul. Sergiu Nicolaescu mi-a dat un rol mic in "Nemuritorii". Dupa "Nemuritorii" a urmat "Noi cei din linia intai" unde am avut tot un rol mic".

Cariera de actor a lui Costel Baloiu s-a terminat de mult. Ar fi continuat, daca ar fi acceptat sa se tunda. Fusese conditia pe care i-a pus-o Sergiu Nicolaescu pentru a-l distribui in "Ultimul cartus". Costel a refuzat, dintr-un orgoliu pe care nici acum nu si-l explica.

Testamentul lui Sergiu Nicolaescu: "Pentru mine cinematograful a insemnat rostul de a trai"... EXCLUSIV! Singura inregistrare care il arata pe Sergiu Nicolaescu in spatele camerelor de filmat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x