Antena Căutare

„O mamă își poate strânge din nou bebelușul în brațe” - Ciprian nu știe ce înseamnă frica! A lăsat totul când a auzit că putea salva o viață: „Știu ce înseamnă grija părintească”

Un ghemotoc de curaj, purtat pe brațe de un erou! Ciprian abia ieșise dintr-o tură draconică, de 24 de ore. N-a apucat să pună capul pe pernă, că a primit un telefon: o viitură puternică punea zeci de vieți de vieți în pericol. N-a ezitat! S-a echipat și a fugit la treabă! Datorită lui, „o mamă își poate strânge la piept, din nou, copilul”!

„O mamă  își poate strânge din nou bebelușul în brațe” - Ciprian nu știe ce înseamnă frica! A lăsat totul când a auzit că putea salva o viață: „Știu ce înseamnă grija părintească”
Ciprian nu știe ce înseamnă frica! Abia ajuns acasă, s-a întors imediat unde era nevoie de el. Datorită lui, o familie a fost salvată din calea apelor | Facebook/ Departamentul pentru Situații de Urgență

Ploile continuă să facă ravagii în România. În ultimele 24 de ore, aversele torenţiale au produs inundaţii în 39 de localităţi din 19 judeţe.

Pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situații de Urgență a fost publicată o fotografie emoționantă. Un pompier ține la piept un bebeluș. Copilul, înfășurat într-o pătură, a fost salvat din calea apelor.

„Pompierii, mereu la datorie!

În localitatea bistrițeană Rodna, în cursul zilei de ieri, o situație aparte avea să schimbe ceva atât în sufletele celor care sunt greu încercați în această perioadă, în contextul efectelor hidrometeorologice înregistrate la nivelul Județului Bistrița Năsăud dar și în sufletul pompierilor salvatori care prin curajul, forța și determinarea de care dau dovadă permanent și-au canalizat resursele în a-și duce la bun sfârșit misiunea salvării oamenilor.

În aceste zile dificile pompierii din întreaga țară au salvat mai multe persoane din calea apelor. Prin eforturile lor, astăzi, o mamă își poate strânge la piept, din nou, copilul în brațe, iar un bătrân se poate uita cu ochii înlăcrimați, dar senini, că agoniseala sa de o viață, nu s-a risipit.

Cu eforturi susținute, în ultimele 24h, pompierii au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din 387 de case, 578 curți și 219 beciuri/subsoluri. Totodată, vântul puternic a doborât 7 stâlpi de electricitate și 5 copaci, colegii nostri acționând pentru degajarea acestora.

„Dacă nu intervenim repede se poate produce o nenorocire”

Ciprian, pompierul din imagini a fost lăudat chiar de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela. Într-o postare pagina sa de Facebook, oficialul a lăudat curajul și devotamentul bărbatului.

Ciprian ieșise dintr-o tură extenuantă de 24 de ore, în care, alături de colegii săi, au intervenit să îi salveze pe cei năpăstuiți de inundații.

După doar câteva ore, a fost trezit din somn de către comandantul unității.

- Ciprian, trebuie să mergem urgent în localitatea Rodna. S-a produs o viitură puternică, iar mai multe familii sunt blocate în case. Apa crește foarte repede și dacă nu intervenim repede se poate produce o nenorocire. Am alertat toată unitatea…”, a scris Marcel Vela, pe Facebook.

„Pe copii îi voi purta eu în brațe, e mai sigur așa. Am doi copii acasă și știu ce înseamnă grija părintească!”

În doar câteva minute, unitatea de salvatori era pregătită. Viitura creștea în intensitate, iar mulți oameni erau prinși în case. Nu era timp de pierdut.

„Casa de vis-a-vis era pe punctul de prăbușire, iar apa creștea.

Ciprian s-a legat cu cordelina, a traversat curtea și a pătruns în casă. Acolo se aflau un bărbat, 3 femei și cei doi copii. Un pui de om de doar câteva luni și sora sa de doi ani. Primul lucru pe care l-a făcut a fost să-i calmeze.

- Stați liniștiți că totul va fi în regulă. Veți ieși împreună cu mine, dar nu vreau sa vă panicați. Trebuie să fim foarte atenți. Curentul este foarte puternic și orice clipă de neatenție ne poate pune în primejdie. Pe copii îi voi purta eu în brațe, e mai sigur așa. Am doi copii acasă și știu ce înseamnă grija părintească!”, a continuat ministrul.

Eroii zilelor noastre

Intervenția a fost una extrem de dificilă, dar din fericire Ciprian, alături de colegii săi salvatori, au reușit să îi ducă pe toți în siguranță.

„La miezul nopții, Ciprian a fugit spre casă, la familia sa, dar a fost informat că e posibil ca în zona unde locuiește să se producă altă viitura. Din fericire, nu s-a produs ceva similar ca în Rodna.

Astăzi se afla din nou la datorie. Deși era liber, s-a alăturat colegilor pentru a interveni în alte localități afectate de această nenorocire.

Aceștia sunt eroii zilelor noastre. Sunt cei care salvează vieți și intervin acolo unde nu mai este nici o speranță.

Cu siguranță, putem spune că cei care salvează o viață, salvează o lume întreagă”, a încheiat Marcel Vela.

Calendar ortodox, iulie 2020. Care sunt principalele sărbători religioase... A găsit două „cataroaie” și a devenit milionar. Cum a reușit un bărbat sărman să câștige o avere uriașă: „Cu banii, vrea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x