A dat cel mai important examen al vieții...prin semne! Monica nu poate vorbi, nu poate auzi, dar a luptat și a reușit să își îndeplinească visul de a deveni jurnalist

Monica nu poate auzi și nici vorbi. A luptat toată viața pentru a-și îndeplini visul. A lucrat șapte ani într-un centru xerox, să se poată întreține. Acum, se pregătește să își dea examenul de licență...prin semne!

A dat cel mai important examen al vieții...prin semne! Monica nu poate vorbi, nu poate auzi, dar a luptat și a reușit să își îndeplinească visul de a deveni jurnalist

Când vrei cu adevărat să devii jurnalist, ambiţia contează mai mult decât o voce puternică sau un auz fin. O ştie cel mai bine o tânără care tocmai a absolvit Facultatea de Jurnalism din Bucuresti, desi ea nu poate vorbi şi nici auzi.

Sunt foarte puţini tineri ca ea în România, o ţară cu multe bariere în calea celor pe care îi numim generic persoane cu handicap.

Ambiția sa a uimit pe toată lumea. În sala de examinare, au curs lacrimi de emoţie.

Monica a învăţat de când era copil că viaţa e o luptă. Cu propriul handicap, cu mentalitaţile şi cu sistemul.

Și la sat se poate! Maria-Elisabeta a luat 10 pe linie la Evaluarea Națională, fără nicio oră de meditații: „Nu mi-am dat voie să cred cu adevărat”

„A terminat un liceu de masă, şi a fost greu. De acolo a început greul: trecerea de la o şcoală specială la un liceu de masă...Este greu, greu”, a spus mama Monicăi.

Statul nu le oferă nimic în afara unei hârtii pe care scrie „handicap”. Dar Monica a închis certificatul într-un sertar și a decis să arate lumii de ce e ea în stare. Timp de șapte ani a lucrat la un xerox, iar la aproape 30 de ani a dat examen la jurnalistică. A intrat din prima!

„Statul te vrea prost și bolnav” Adevărata față a sistemului medical românesc, descrisă de un pacient în recuperare

Monica face parte din noua generație de jurnaliști. Are planuri mari și știe sigur ca ea va reuși să schimbe, dacă nu lumea, măcar percepția lumii față de oameni ca ea.

Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri