Antena Căutare

Porci crescuti cu Vivaldi si fotbal, la o ferma de langa Bucuresti

De la porci te-ai astepta la orice, mai putin sa adore muzica clasica. Ei bine, chiar se intampla. Intr-o ferma din apropierea Bucurestilor, animalele sunt crescute pe acordurile lui Strauss, Vivaldi si Bach. Porcii adorm doar pe ritmuri de vioara si pian, iar in timpul liber fac si putin sport. Administratorii fermei sunt convinsi ca fleicile de la asemenea animale sunt cu 30% mai sanatoase.

Daniel si Mihai Panait, doi fermieri ilfoveni, au gasit intr-un studiu international demonstratia ca porcul e un animal sensibil.

Cu atat timp liber si odihna, unele animale au facut o pasiune pentru melodiile ce se aud de la micutul casetofon din hala. Si, cand nu dorm cu sunete de pian si vioara in urechi, porcii fac sport.

Totusi, pentru fermieri, cresterea animalelor pe ritm de opera si cu ceva activitati sportive nu este o gluma. Iar pentru animale, e o viata aproape in puf. Asa o viata de porc sa tot ai. Sa asculti muzica de opera ca sa poti dormi linistit, sa mananci o hrana atent selectionata si sa joci fotbal in putinul timp in care stai treaz. Cum sa nu cresti in sase luni cat altul intr-un an?

Porcul este un animal care trebuie, prin constitutia lui, sa doarma 80% din timp si sa manance in rest. Astfel, se ingrasa mult mai repede. Ritmul de crestere a unui astfel de porc se injumatateste fata de porcii crescuti in sistem gospodaresc, spun fermierii.

In ferma din comuna Peris, aproape150 de porci sunt crescuti dupa astfel de reguli. Pe carnea lor e bataie an de an.

Pretul unui astfel de porc e chiar mai mic decat in magazine. Un kilogram in viu ajunge la 11 lei, iar pentru aceeasi suma porcul este si transat. O afacere buna, mai ales ca, potrivit studiilor facute de fermieri, carnea are cu 30% mai putin colesterol.

Spania: Celebra icoana "restaurata", mina de aur pentru autoritati. Turistii se ingramadesc sa o priveasca!... Romania e campioana europeana la Angry Birds...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x