Antena Căutare

Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel 2020. Cât durează, ce trebuie să faci și ce rugăciuni trebuie să rostești

Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel 2020. Acest post mai este cunoscut de catre credinciosi și sub denumirea de Postul Sanpetrului, având o durată variabilă în fiecare an, deoarece începutul lui este legat de data Sfintelor Paști.

Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel 2020. Cât durează, ce trebuie să faci și ce rugăciuni trebuie să rostești
Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel 2020. Cât durează, ce trebuie să faci și ce rugăciuni trebuie să rostești

Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel începe luni, 15 iunie, și durează până în data de 28 iunie inclusiv.

Spre deosebire de celelalte posturi, care au o durată fixă, Postul Sâmpetrului – cum este numit în popor – are o durată variabilă în fiecare an, deoarece începutul lui este legat de data Sfintelor Paști. În acest an, Postul Sfinților Apostoli durează două săptămâni începe luni, 15 iunie, și durează până în data de 28 iunie inclusiv.

Sfinții Petru și Pavel. Află ce nume se sărbătoresc

Potrivit Pravilei Marei și Învățăturii pentru posturi din Ceaslovul Mare, luni, miercuri și vineri se mănâncă legume fără untdelemn, marți și joi aceleași cu untdelemn (și vin), iar sâmbăta și duminica putem consuma și pește. Dezlegarea la pește se dă și luni, marți și joi, când cade sărbătoarea vreunui sfânt cu doxologie mare, iar când o astfel de sărbătoare cade miercuri sau vineri, se dezleagă la untdelemn și vin. La hramuri și la Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul (24 iunie) se dă dezlegare la pește, în orice zi a săptămânii ar cădea.

Astfel, „postul de vară” este perioada în care avem cu toții şansa de a îmbina rugăciunea cu faptele de milostenie și de a medita asupra misiunii pe care cei doi mari Apostoli au desfăşurat-o pentru propovăduirea Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos.

Patru mari sărbători religioase în luna iunie 2020. Ce trebuie să știi despre fiecare în parte dacă ești creștin ortodox

Ce este bine să faci în postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel 2020

Sânpetru de vară indică și miezul verii agrare sau perioada secerișului. Sfântul Petru este cunoscut ca patronul agriculturii. În această zi, este bine ca gospodarii să calce ceapa și usturoiul, pentru a avea roade din belșug.

În popor se crede că, pentru ca ogoarele să fie ferite de furia naturii, în ziua sărbătoririi celor doi apostoli cucul și privighetorile nu trebuie să cânte, iar până în această zi niciun măr nu trebuie să se scuture de flori.

Pentru sporul casei, credincioșii e sfintesc la biserică pachete cu colaci, lumânări, mere dulci și acrișoare. Pachetele cu bunătăți se dau ulterior de pomană.

Sf. Petru și Pavel. Cele mai frumoase mesaje și felicitări de la mulți ani

Este bine să împarți mere dulci și miere prietenilor și vecinilor, pentru a avea spor în muncă și sănătate. Dacă mâncați miere în această zi vă puteți pune o dorință.

Se spune că în această zi nu trebuie să tune pentru ca nucile și alunele să nu fie viermănoase.

Rugăciuni pe care să le rostești în în postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel 2020

Acestea sunt cele două rugăciuni puternice ale unei mame pentru fiu și pentru fiica. Tine-le minte pe ambele și rostește-le cu credință în fiecare zi pentru binele și sănătatea copiilor tăi:

Roagă-te pentru copiii tăi!

Orice rugăciune are mare putere, dar rugăciunea mamei pentru copilul ei este deosebit de importantă. Orice mamă iubitoare vrea doar ce e mai bun pentru copiii ei și face tot posibilul ca fiul sau fiica ei să crească sănătoși, să studieze cu succes, să fie amabili, grijulii și harnici.

Rugăciunile pentru fiu și pentru fiică sunt ușor diferite, deoarece rugăciunea pentru sănătatea și bunăstarea fiicei se adresează Sfintei Fecioare și Domnului Dumnezeu pentru fiu. Este necesar ca aceste rugăciuni să fie citite cu sinceritate, din inimă, concentrându-te pe fiecare cuvânt.

Rugăciune pentru fiică

Te rog, Maica Domnului, cea mai sfântă, dă sănătate fiicei mele. Știi cum visează sufletul sau – dă-i în viața ei zile mai clare! Mă rog pentru fericire, frumusețe, noroc și multe minute pline de bucurie. Fă-o să plângă mai puțin de amar. Lasă fericirea să îi cuprindă orele.

Dacă cineva o supără, mânia nu se topește, știu: va fi o lecție pentru sfânta ei tărie și iubirea ta și dacă ea este slabă în spirit, sau nu-și găsește imediat drumul în viață, ajut-o cu rugăciunea ta zilnică.

Rugăciune pentru fiu

Te rog, Dumnezeule milostiv!

Iartă-mi păcatele mele. Nu îmi este nimic mai apropiat și mai drag decât iubirea Ta atotcuprinzătoare. Nu cer nimic pentru mine, mă rog pentru fiul meu: trimite-i liniște și pace, învață-l să devină un om adevărat, cu suflet bun. Ferește-l de ciuda și răutatea oamenilor, ajută-l să vadă rațiunea în lume, în păcat și să rămână drept, mereu în umbra milosteniei Tale.

Tu cum te rogi pentru bunăstarea copiilor tăi?

„Tati e însărcinat! O să nască în august!” Un bărbat transgender va aduce pe lume al doilea copil: „Sarcina a fost un șo... Charlie Chaplin a participat la un concurs de imitat...Charlie Chaplin. A ieșit pe locul 20!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x