Antena Căutare

WOW! O premieră pentru astronomie, surprinsă în imagini fabuloase direct de pe un asteroid- GALERIE FOTO

În a doua decadă a lunii septembrie, niște sonde spațiale japoneze trimise în spațiu au realizat câteva fotografii fabuloase direct de pe un asteroid. Sonda japoneză a eliberat două rovere către un asteroid pentru a colecta probe de minerale ce pot ajută la descoperirea originilor Sistemului Solar

În a doua decadă a lunii septembrie, niște sonde spațiale japoneze trimise în spațiu au realizat câteva fotografii fabuloase direct de pe asteroidul Ryugu. Sonda japoneză a eliberat două rovere către un asteroid pentru a colecta probe de minerale ce pot ajută la descoperirea originilor Sistemului Solar

Agenția Spațială Japoneză JAXA și-a trimis două rovere direct pe asteroidul Ryugu, operațiune care este mult mai dificilă decât ar părea. În spațiu, aproape totul se mișcă, dar nu la fel ca asteroizii, ale căror forme neregulate, dimensiuni masive și viteze impresionante ar putea zdrobi instantaneu orice vehicul spațial trimis de pământeni.

Totuși, două rovere japoneze Minerva au reușit să se prindă de un asteroid și chiar au surprins, pentru prima dată, câteva fotografii direct de pe corpul celest, relatează playtech.

AFP notează că misiunea reprezintă o premieră a cercetării unui asteroid cu ajutorul unor roboţi mobili, asolizaţi. Având în vedere gravitaţia redusă a asteroidului, roboţii vor putea sări pe suprafaţa lui la o înălţime de 15 metri şi vor putea rămâne în aer timp de aproximativ 15 minute.

Operațiunea de aterizare pe asteroid s-a desfășurat pe 21 septembrie și a fost un succes doar pentru două dintre sondele Minerva. Altele au fost distruse în timpul misiunii. Întoarcerea pe Pământ a fost programată în 2020, când ar trebui să se întoarcă cu cât mai multe informații utile despre spațiu.

Un român a câștigat la loz în plic în Italia. Suma fabuloasă pe care a oținut-o bărbatul din Iași... Dieta secretă a femeii care a trăit 117 ani! Ce aliment consuma zilnic...
Cum te afectează echinocțiul de primăvară, în funcție de zodie
Lumina zilei care își face mai mult simțită prezența și vreme caldă sunt semne evidente...
Horoscopul zilei de 25 martie 2023. Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 martie 2023 spune că Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei și...
Parteneri
Prăjitură cu cremă de mac și crumble. Un deliciu garantat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x