Antena Căutare

Prețul ireal pentru o monedă veche. Cine o are în casă se îmbogățește

Românii se pot îmbogăți peste noapte dacă au în casă o anumită monedă veche. Prețul la care se vinde în mediul online este ireal.

mâini de femeie tânără care țin monede vechi Galerie
O monedă veche românească se vinde pe internet cu o sumă uluitoare | Shutterstock

În mediul online se vând tot felul de obiecte mai noi sau mai vechi, la diferite prețuri. Pe această piață virtuală, a apărut la vânzare o monedă veche, la un preț uriaș.

Prețul ireal pentru o monedă veche. Cine o are în casă se îmbogățește

Moneda în cauză este una de 100 de lei, datând dn 1992 și are chipul lui Mihai Viteazul pe ea. Aceasta apare pe un site la prețul de 74.616 lei – aproximativ 15.000 de euro, la cursul actual BNR.

Citește și: Apare o nouă monedă. Cât valorează pentru români și cum pot intra în posesia acesteia

Potrivit anunțului, prețul se poate negocia. De asemenea, vânzătorul precizează că mai are și alte monede din ani diferiți. Astfel că, doritorii își pot adăuga la colecție mai multe obiecte rare.

„Vând monedă din 1992, cu valoare de 100 lei, având chipul lui Mihai Viteazu Bucăți: 1. Preț: 15.000 euro. Mai am 5 bucăți din 1993 și 1 bucată din 1994. Aștept ofertă”, apare scris pe respectiva platformă.

Citește și: Moneda cu care te îmbogățești dacă o ai acasă. Se vinde pe internet cu sume ce sar de 18.000 de euro

Potrivit unei surse, moneda de 100 de lei a fost pusă în circulație în 1992 și a avut un tiraj de 70.500.000 de unități.

Are un diametru de 29 de milimetri, o grosime de 2 milimetri și o greutate de 8,75 de grame. Moneda este realizată din oțel placat cu nichel.

Citește și: Ce a văzut Carmen Harra despre România până la sfârșitul anului 2023. Transformări majore: “O nouă monedă unică internațională”

Acest anunț este unul dintre multele care au ca obiect vechi monede sau bancnote românești. Mulți români nostalgici le-au păstrat în locuință, în ciuda faptului că multe au fost scoase din circulație de ani buni.

La o simplă căutare pe platforma pe care se află și această monedă cu Mihai Viteazul se găsesc peste 1.000 de monede și bancnote vechi spre vânzare.

Citește și: Ai această monedă veche acasă? Cu cât se vinde, în prezent, pe internet și cum te poți îmbogăți de pe urma ei

Fie că sunt din metale prețioase, fie că sunt printre primele tiraje sau cu chipul unor oameni celebri, precum Regele Mihai I, sau poate o monedă de la Revoluție, oamenii le scot la vânzare din diferite motive, iar prețul de la care pornesc îi uluiesc pe cei mai mulți curioși.

Cu toate acestea, colecționarii de astfel de obiecte sunt întotdeauna dornici să-și crească palmaresul, astfel că ”vânează” anunțurile pe toate site-urile de profil. De asemenea, orcine are în casă astfel de monede sau orice alte obiecte de coleție își poate rotunji veniturile, găsind persoanele potrivite cui să le vândă.

Citește și: Cu cât se vinde pe internet moneda de 5 bani, emisă în 1949. Dacă o aveți acasă, vă veți îmbogăți

Românii nu vând numai monede vechi românești, ci și străine. Printre oferte se găsesc și euro sau cenți, lire, pence, ducați, leva și chiar monede antice romane - aceasta având prețul de 4.972, negociabil, conform anunțului.

Fanilor nu le-a venit să creadă când au aflat câți ani are. Influencerița și-a aniversat de curând ziua de naștere... Singura regulă de aur pentru a scăpa de formarea condensului, chiar și la geamurile duble...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x