Antena Căutare

Apare o nouă monedă. Cât valorează pentru români și cum pot intra în posesia acesteia

La sfârșitul acestui an se lansează o nouă monedă care îi va bucura pe toți colecționarii. Românii pot intra foarte ușor în posesia acesteia chiar dacă va apărea într-o altă țară. Care este motivul pentru care noua monedă își face loc în portofelul oamenilor și ce valoarea va avea aceasta.

Imagine cu o batrânică care numără banuții rămași. Galerie
La sfârșitul acestui an se lansează o nouă monedă care îi va bucura pe toți colecționarii | Shutterstock

O nouă monedă de euro își face locul în portofelele oamenilor. Această apariție vine ca un omagiu adus pentru cultura germană. Inspirația vine de la cele mai importante lucrări ale unor mari scriitori care au avut un rol deosebit atât în literatura germană, cât și în cultura țării.

Prin intermediul acestui proiect se dorește ca operele literare să fie mereu amintite în rândul populației folosind cel mai eficient mijloc de circulație a informației, și anume, banul. Ministerul Federal de Finanțe a aprobat deja apariția primei copii care urmează să apară foarte curând.

Citește și: Vești bune pentru tinerii care se căsătoresc! Statul oferă bani celor care îndeplinesc condițiile necesare

Care este noua monedă germană

Primul exemplar pe care l-a aprobat Ministerul German al Finanțelor va aduce un omagiu operei „Faust” scrisă de marele poet Johann Wolfgang von Goethe.

Opera reprezintă una dintre cele mai mari tragedii germane din toată literatura țării și cea mai mare capodoperă a autorului. De asemenea, sub forma unei piese de teatru, aceasta strânge un număr atât de mare de spectatori, încât nu a fost depășit niciodată.

Citește și: Suma de bani pe care un român o poate scoate de la bancomat într-o singură zi. Limita pe care o impune fiecare bancă

Noua monedă specială va fi realizată din aur pur și va avea valoarea de 100 de euro. Cu toate acestea, pentru marii colecționari faptul că moneda este confecționată din aur pur reprezintă un foarte mare interes, deoarece, de fapt valoarea este mult mai mare decât suma de 100 de euro.

Românii care lucrează în Germania vor putea să se bucure de noua monedă chiar începând cu această lună, deoarece aceasta va intra în circulație cât de curând. Echivalentul acestei monede în România este de aproximativ de 500 de lei.

Citește și: Cele trei zodii care vor avea încasări fenomenale în săptămâna 23-29 octombrie. La ce trebuie să se aștepte nativii

În următorii ani se vor lansa și alte tipuri de monede speciale, care, de asemenea, vor avea același scop, și anume, de a aduce un omagiu marilor scriitori germani.

Se estimează ca până la sfârșitul anului 2030 vor mai apărea monede care să îi amintească pe Joseph von Eichendorff și pe Thomas Mann.

Joseph von Eichendorff a fost un poet și un prozator german care s-a remarcat prin cele mai importante opere ale sale precum: "Presentiment și prezent" și "Poeții și tovarășii lor". Cu toate acestea, opera care i-a determinat pe specialiști să îi aducă un omagiu este capodopera romantică „Din viața unui pierde-vară".

Citește și: Câți bani câștigă în România un deținut din închisoare și cum poate cheltui “salariul”. Statul îl ajută să facă și economii

Un alt autor important căruia i se va lansa o monedă în semn de omagiu este Thomas Mann. Acesta a fost unul dintre marii scriitori ai secolului XX și laureat al Premiului Nobel pentru literatură în 1929. Operele care l-au făcut atât de cunoscut sunt „Moartea la Veneţia”, „Muntele vrăjit”, „Iosif şi fraţii săi”, „Doctor Faustus”, „Tonio Kröger”, și „Mărturisirile escrocului Felix Krull”.

Cu toate acestea, motivul pentru care Thomas Mann va primi omagiul reprezentat de monedă este primul roman al acestuia intitulat „Casa Buddenbrooks”.

(P) 5 trucuri pentru a deveni o gazdă desăvârşită... Toți șoferii trebuie să știe! Ce modificări pot apărea în Codul Rutier și ce pot păți românii dacă nu se conformează leg...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x