Căutare Live

Primele ouă vegane au fost obţinute într-un laborator din Paris. Noile ouă sunt realizate din legume

Au fost create primele ouă veghane și poartă numele de „Les Merveillœufs”. Noile produse sunt realizate din legume și au fost obținute de două franțuzoaice Philippine Soulères şi Sheryline Thavisouk.

S-au realizat primele ouă vegane în Franța

veggiemagnifique.com

„Lista ingredientelor încă nu este finalizată şi va fi dată publicităţii în lunile care urmează. Investigaţiile pe care le-am făcut s-au bazat în principal pe legume. Problema pe care o avem acum ţine de stabilirea raportului dintre ingrediente pentru a obţine formula corectă”, au arătat cercetătoarele.

În scurt timp aceste ouă vegane vor fi scoase pe piață. Philippine Soulères şi Sheryline Thavisouk așteaptă finalizarea testelor care vor stabili ce valori nutritive au aceste noi produse.

Scopul nostru este ca produsele să fie disponibile înainte să ajungem la jumătatea anului 2020

Ouăle vegane ar putea fi folosite în același mod în care sunt folosite ouăle de găină: „se va putea face o omletă sau vor putea să fie folosite ca materie primă la gătit. În ceea ce priveşte bătutul albuşului, acesta e un aspect care ne pune probleme pentru moment dar avem de gând să găsim un mod prin care să ne ridicăm la înălţimea provocării”.

Potrivit Mediafax.ro, proiectul este ca noile ouă vegetariene să fie produse în masă pentru a putea fi comercializate în supermarketuri. Conţinutul de frăsimi şi cel de protenie sunt uşor mai scăzute (cu aproximativ 10%) în cazul noilor ouă vegane decât suntem obişnuiţi la oul de găină, dar conţin fibre dietetice. În ceea ce priveşte gustul, inventatoarele se laudă că produsele pe care le pregătesc au arome mai subtile chiar dacă uşor mai sulfuroase.

Citește și: Meniu în întregime vegan la gala Globurilor de Aur din 2020

MESAJE DE PAŞTE: Cele mai frumoase gânduri pentru urări și felicitări la prieteni, familie şi colegi, de Învierea Domnul... Exercițiul care a înnebunit internetul! Ultima ecuație este pentru genii! Jocul este pierdut în proporție de 90%...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri