Antena Căutare

Primul autobuz care se dezinfectează singur se află în București. Cine a inventat sistemul care reduce cu 95-96% riscul de contaminare cu Covid-19

În plină pandemie de coronavirus, autorităţile caută soluții pentru a reduce riscul de infectare. Mijloacele de transport în comun sunt un mediu propice pentru virus dacă nu sunt dezinfectate zilnic şi la intervale scurte de timp.

Procesul greoi însă poate fi înlocuit cu un sistem integrat de dezinfecție, care reduce cu până la 96% riscul de contaminare cu bacterii și virusuri. Un astfel de sistem a fost montat pe un autobuz din București.

Primul autobuz care se dezinfectează singur se găsește la București. Această reușită se datorează unui sistem integrat de dezinfecție, care reduce cu 95-96% riscul de contaminare cu Covid-19, el fiind montat pe un autobuz STB.

Coronavirus România. 18 iunie 2020. Live Update. Alte 320 de cazuri de coronavirus au fost confirmate în ultimele ore, iar 22 de persoane au murit. Bilanțul infecțiilor a depășit 23.000

Programul-pilot este realizat de Institutul de Cercetări în Transporturi, Compania Municipală Energetica București și societatea Aether.

Astfel, sistemul este conceput special pentru mijloacele de transport în comun pe diferite mărci de autobuze, însă poate fi reconfigurat și pentru metrou, tren, spații imobiliare, depozitare, magazine etc. Produsul este 100% românesc, reprezentând un sistem inovator și cu implementare rapidă.

Institutul „Matei Balş”, plin după explozia de cazuri de coronavirus din ultimele zile. Anunțul făcut de autorități: ”Nu mai sunt paturi, nu se mai fac internări!”

Studiile și cercetările efectuate de oamenii de știință americani, în general pe virusuri și bacterii și în special pe virusul Cov-19, arată că, prin crearea unui asemenea sistem, riscul transmiterii acestora s-ar diminua cu peste 80%, întrucât mijlocul de transport în comun reprezintă modul cel mai rapid de transmitere.

El e omul cu care a reînceput epidemia de coronavirus, în China! Cum s-a infectat. „Am vrut să fac un gest frumos pentru... Inimi de aur, în spatele gecilor din piele! Un grup de motociclişti din Bârlad, gest uimitor pentru oamenii nevoiași...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x