Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Institutul „Matei Balş”, plin după explozia de cazuri de coronavirus din ultimele zile. Anunțul făcut de autorități: ”Nu mai sunt paturi, nu se mai fac internări!”

Explozia de cazuri de coronavirus din ultimele zile a dus la aglomerarea Institutului Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”. Reprezentanții unității medicale au anunțat că funcționează la capacitate maximă, toate paturile fiind ocupate și nu se mai fac internări. 

Institutul „Matei Balş”, plin după explozia de cazuri de coronavirus din ultimele zile. Anunțul făcut de autorități: ”Nu mai sunt paturi, nu se mai fac internări!”

Potrivit reprezentanților unității medicale, Institutul ”Matei Balș” este plin, în aceste momente toate cele 640 de paturi fiind ocupate.

De cealaltă parte, la nstitutul "Victor Babes" sunt 450 de locuri, din care mai sunt libere 150. Conducerea unităţii sanitare se aşteaptă ca până la finalul acestei săptămâni să fie ocupate toate locurile, pentru că vin mulţi pacienţi şi, în plus, sunt preluaţi pacienţi şi de la alte spitale, aşa cum este cazul Spitalului Colentina, care a fost declarat unitate COVID, dar care acum îşi reface circuitele pentru a-şi relua activitatea, informează Digi24.

Coronavirus România. 18 iunie 2020. Live Update. Cele mai mute cazuri,înregistrate într-o zi, de la încetarea stării de urgență

Câte cazuri de coronavirus s-au înregistrat în România

În România au fost confirmate, până acum, 22.760 de infecții cu coronavirus. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale. În total, în România au murit 1.451 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.

Raed Arafat, avertisment pentru românii care au vacanțe programate în Bulgaria! Ce s-ar putea întâmpla „E sub monitorizare”

La ATI, în acest moment, sunt internați 161 de pacienți, iar până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 585.353 de teste.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.504 de persoane. Alte 87.624 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Recomandari