Căutare Live

Problemă de matematică mai complicată decât pare. Ce se ascunde în spatele acestor adunări banale. Nimeni nu rușește să dea răspunsul corect din prima

La prima vedere, pare o operatie matematica pe care oricine o pozzate rezolva. Totusi, daca privesti mai atent, iti vei da seama ca raspunsul poate fi altul, datorita unui algoritm secret folosit.

La prima vedere, pare o operatie matematica pe care oricine o poate rezolva. Totusi, daca privesti mai atent, iti vei da seama ca raspunsul poate fi altul, datorita unui algoritm secret folosit.

De curând, pe pagina de Facebook a celor de la Brain, internautii au fost îndemnaţi să descopere metoda folosită pentru a obţine celelalte trei rezultate anterioare.

Deşi problema pare că poate fi soluţionată în două moduri, cei de la Brain Dare susţin că numai una dintre ele este corectă.

Rezultatul corect este 96. El a fost obţinut după ce în fiecare adunare a fost introdusă câte o înmulţire. Într-o primă fază, se înmulţeşte primul număr cu al doilea număr, după care se adună rezultatul acestei înmulţiri cu primul număr.

Iată cum se calculează:

1 + ( 1 x 4 ) = 5

2 + ( 2 x 5 ) = 12

3 + ( 3 x 6 ) = 21

8 + ( 8 x 11 ) = 96

Cu toate acestea, în cazul în care aţi rezolvat problema cu ajutorul altei metode, specialiştii susţin că există şansa să fi obţinut rezultatul 40. Varianta de care aceştia vorbesc este aceasta:

1 + 4 = 5

2 + 5 + 5 = 12

3 + 6 + 12 = 21

8 + 11 + 21 = 40

WOW! De ce vezi uneori stele verzi? Nu râde, e o treabă cât se poate de serioasă! La explicaţia asta nu te aşteptai... TEST: Tu câte culori vezi în această fotografie? Nouă din zece oameni disting doar câteva!...
Zodii norocoase în dragoste pe data de 3 octombrie 2022. Nativii care își găsesc sufletul pereche
Astrele spun că există trei zodii cu adevărat norocoase în dragoste pe data de 3 octombrie...
Horoscopul zilei de 3 octombrie 2022. Leii primesc o sumă importantă de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 3 octombrie 2022 aduce schimbări în viața nativilor din zodiac. Planetele...
Parteneri
Coafuri care te îmbătrânesc. Cu ce look recomandă specialiștii în frumusețe să le înlocuiești
Catine.ro
Ultimele știri
x