Antena Căutare

TEST: Tu câte culori vezi în această fotografie? Nouă din zece oameni disting doar câteva!

Dezbaterea iscată de de nuanţele pe care le vedeau internauţii într-o fotografia a fost datorată potrivit medicilor receptorilor de culoare din ochiul fiecăruia, dar mai ales de modul în care aceştia sunt distibuiţi.

O fotografie a devenit virală în mediul virtual, "punând la încercare" vederea fiecărui privitor. Dezbaterea iscată de de nuanţele pe care le vedeau internauţii într-o fotografia a fost datorată potrivit medicilor receptorilor de culoare din ochiul fiecăruia, dar mai ales de modul în care aceştia sunt distibuiţi.

Diana Derval, un expert în neuromarketing a postat pe o reţea de socializare un test cunoscut în lumea medicală ca testul lui Farnsworth, care constă în rânduirea, într-o anumită ordine a unor eşantioane colorate de tonalităţi apropiate. În funcţie de numărul total de nuanţe pe care le destingeţi se poate stabili gradul sau tipul de discromatopie de care suferiţi.

  • Dacă vedeţi mai puţin de 20 de nuanţe, cum se întâmplă cu 25% din populaţia lumii, suferiţi de discromatopsie, iar ochiul dumneavoatră are doar un număr de două celule cu con.
  • Cei care disting între 20 şi 32 de culori sunt tricomaţi, aproape 505 din populaţia lumii, în sensul în care ochiul acestora are trei celule cu con.
  • Dacă vedeţi între 32 şi 39 de nuanţe, deţineţi numărul maxim de patru celule cu con şi sunteţi tetracromaţi


Problemă de matematică mai complicată decât pare. Ce se ascunde în spatele acestor adunări banale. Nimeni nu rușește să ... "Era tot numai o lână!" Povestea impresionantă a Berbecului Shaun: după şase ani, stăpânii l-au găsit în sălbă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x