Antena Căutare

SCANDALOS! Puzzle pentru copii cu imaginea crematorului din lagarul nazist Dachau, scos la vanzare pe internet

Un puzzle pentru copii, care reprezinta imaginea crematoriului din lagarul nazist Dachau, a starnit controverse in Germania, dupa ce a fost scos la vanzare pe un celebru site.

Puzzle-ul a fost inclus in categoria "jucarii pentru copii". El reprezinta imaginea unui crematoriu din lagarul Dachau, in care erau arse trupurile prizonierilor.

"Jucaria" este formata din 252 de piese si costa 24,99 de dolari pe site-ul Amazon.

Gerda Hasselfeldt, presedinta din Parlamentul german al grupului CSU, a adresat deja o scrisoare publica patronului grupului american Amazon in care isi exprima dezacordul in acest caz. Ea consiera ca este "un veritabil afront" pentru supravietuitorii lagarului de concentrare, aflat in regiunea Bavaria.

"Memorialul de la Dachau este un loc de amintire a suferintelor indurate de nenumarate victime. Nu poate fi in interesul grupului Amazon sa vanda un astfel de joc", spune Gerda Hasselfeldt.

Desi puzzle-ul nu este disponibil pe versiunea germana a site-ului, el a starnit indignarea multor germani. Mai mult, administratorii sitului de la Dachau vor verifica daca vanzarea acestuia este legala.

Peste 43.000 de persoane si-au pierdut viata in lagarul nazist de la Dachau.

FOTO: torahcode.us

O romanca este dublura lui Celine Dion in videoclipuri!... Macelarie macabra la Londra: Maini, picioare si urechi de om, scoase la vanzare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x