Antena Căutare

Religia, pe cale de disparitie in noua tari ale lumii

Un studiu bazat pe datele de recensamant colectate din noua tari ale lumii arata ca religia ar putea fi sortita extinctiei, relateaza BBC. Experimentul a scos la iveala faptul ca tot mai multi oameni sustin ca nu au nici o afiliere religioasa, numarul acestora crescand constant in ultimul secol.

Republica Ceha
Olanda

Modelul folosit in analiza de catre cercetatori e similar cu cel al unui studiu desfasurat in 2003, care incerca sa clarifice de ce unele limbi din lume sunt mai putin vorbite decat altele. Rezulatul a fost ca grupurile sociale care au mai multi membri sunt mai atractive si ca toate grupurile sociale au un anumit statut social si utilitate.

"De exemplu, in cazul limbilor vorbite, poate fi de o mai mare utilitate si un mai bun statut sa vorbesti spaniola decat limbile moarte Quechuan din Peru si, in mod similar, exista un anumit statut vizat si o anumita utilitate in a fi membru al unei religii sau nu", a explicat Richard Wiener, din cadrul Corporatiei de Cercetare pentru Progresul Stiintei, de la Universitatea din Arizona.


sursa: Antena3.ro


foto: Hepta.ro

Top 5 dictatori "excentrici"... VIDEO! Bucuresti: Pisica acrobata, salvata de pompieri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x