Antena Căutare

Roci de pe Marte, de 10 ori mai valoroase ca aurul, au cazut pe Pamant

Oamenii de stiinta au confirmat ca sase kilograme de meteoriti de pe Marte au cazut pe Pamant in Maroc, in luna iulie a anului trecut.

Desi se stia unde au cazut, pietrele au fost gasite abia in luna decembrie. Este pentru a cincea oara in istorie cand in urma unor teste chimice s-a constatat ca rocile cazute in timpul unei ploi de meteoriti provin de pe planeta rosie.

Potrivit Daily Mail, acestea sunt extrem de valoroase, avand un pret de 10 ori mai mare decat cel al aurului. Ploile de meteoriti sunt singura modalitate prin care materialul martian poate ajunge in mana oamenilor. Astronomii si-au dat seama ca aceste roci sunt de pe Marte pentru ca, aceasta planeta fiind mai activa din punct de vedere geologic, ele sunt mai noi decat cele de pe Luna sau de pe asteroizi.

VEZI GALERIA DE IMAGINI MAI JOS!

Cei care au gasit pietrele si se ocupa de vanzarea lor cer acum sume uriase potentialilor cumparatori. Un dealer de astfel de roci cere intre 11.000 si 22.500 de dolari pentru bucati care nu cantaresc mai mult de 28 de grame.

Foto: Daily Mail

Indonezia: calatorii fara bilet, aruncati de pe acoperisul vagonului de tren... FOTO! Un canadian a confectionat un Mustang din hartie in marime naturala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x