Antena Căutare

Românul care a salvat doi oameni de la înec în Bulgaria, primit ca un erou la intrarea în țară: „Am rămas fără aer”

Cornel Uță, scafandrul care, în timp ce era în vacanță în Bulgaria, a devenit erou, salvând de la înec două persoane, a avut parte de un moment neașteptat în vamă. 

Cornel Uță, scafandrul care, în timp ce era în vacanță în Bulgaria, a devenit erou, salvând de la înec două persoane, a avut parte de un moment neașteptat în vamă.

Scafandrul pompier Cornel Uță nu s-a numărat printre românii a căror răbdare este greu încercată în vamă. Eroul care a salvat două persoane de la înec în timpul vacanței din Bulgaria a fost primit cu aplauze de agenții de frontieră.

Momentul emoționant a fost plănuit de colegii săi de la Poliția de Frontieră, care i-au oferit flori și o diplomă de „bărbăție și curaj” cu mesajul: „Se acodă domnului plutonier adjutant Uţă Cornel, în semn de preţuire pentru curajul, devotamentul şi spiritul de sacrificu de care a dat dovadă”.

„Astăzi s-a întors acasă colegul nostru, plutonier adjutant Uţă Cornel, scafandru pompier la ISU-BIF, care, aflat în concediu în Bulgaria, nu a ezitat să salveze de la înec două persoane, punându-şi în pericol propria-i viaţă”, spun poliţiştii de frontieră.

Românul care a salvat doi oameni de la înec în Bulgaria, primit ca un erou la intrarea în țară: „Am rămas fără aer”

Românul erou a fost vizibil impresionat de gestul colegilor săi, mărturisind: „Am rămas fără aer.”

„Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu au aflat despre fapta lui Cornel şi l-au primit la intrarea în ţară cu aplauze şi sincere felicitări, în semn de recunoştinţă pentru curajul de care a dat dovadă. „Am rămas fără aer”, atât a putut sa spună Cornel, un om de o modestie ieşită din comun, fiind profund impresionat şi emoţionat de primirea călduroasă de care a avut parte din partea colegilor”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Poliţiei de Frontieră.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cornel Uță se afla în concediu împreună cu iubita sa în Bulgaria pentru a sărbători cei patru ani de relație. După o zi la plajă, bărbatul se îndrepta spre hotel, moment în care a văzut doi oameni în pericol de a se îneca.

Cu toate că steagul roșu era ridicat, semn că valurile erau destul de mari și puternic , bărbatul nu a stat pe gânduri și a întrat în mare după cei doi.

Românul care a salvat doi oameni de la înec în Bulgaria, primit ca un erou la intrarea în țară: „Am rămas fără aer”

Mai multe detalii: Scafandru pompier al ISU, salvator de vieți și în concediu. „Mihaela, băieții aia doi se îneacă. Ține tricoul că intru după ei”

„Mi-am zis că trebuie să rezist 2-3 minute pentru că sigur vor veni salvamarii după mine. Era vorba de acele minute vitale pentru a-i ține în viață pe cei doi. Am ajuns la ei relativ repede deși curenții erau foarte mari. M-a ajutat faptul că erau apropiați și am putut să intru pe sub ei și să-i apuc. Apoi ușor i-am luat pe piept și am împins spre mal, deși curenții ne trăgeau în larg. Cel tânăr era deja inconștient, dar am simțit că va trăi. La 10 metri de mal am simțit mâna unui salvamar care a ajuns la noi. Atunci am realizat că vom trăi toți trei. Ajuns la mal l-am asezat pe tânăr în poziția de siguranță și i-am dat primul ajutor”.

Cele două persoane care erau pe punctul de a se îneca sunt de naționalitate română și l-au surprins pe salvator în momentul în care i-au mulțumit. „Vă mulțumesc din suflet că ne-ați ținut în viață. Eu și nepotul meu trăim datorită dumneavoastră.”

Medicii au întors ambulanța din drum pentru a-i îndeplini pacientului ultima dorință: „Au fost îngerii zilei. A însemnat... La opt ani, a predat cea mai importantă lecție din lume, în prima zi de școală! Gestul uimitor pe care l-a făcut pentru ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x