Antena Căutare

Roverul Curiosity a descoperit pe Marte un obiect misterios din metal

Roverul Curiosity a descoperit un obiect metalic misterios pe o roca de la suprafata planetei Marte. Imaginile au fost capturate de catre un aparat de fotografiat aflat pe Curiosity si dezvaluie o structura bizara pe solul martian

Potrivit Zee News, pasionatii de stiinta sunt de parere ca acest mic obiect ar putea fi compus din materiale mai putin predispuse eroziunii decat stancile din jurul sau. Structura descoperita ar putea sa masoare doar 0,5 cm sau mai putin, scrie Universe Today.

Imaginile misteriosului obiect au aparut dupa ce Curiosity a forat prima gaura pe suprafata planetei Marte, facuta cu scopul de a genera praf.

Curiosity, un vehicul de o tona, cu sase roti, care a costat 2,5 miliarde de dolari, cel mai greu si mai sofisticat robot trimis vreodata pe Marte, a coborat in zona ecuatorului martian in craterul Gale pe 6 august 2012, pentru o misiune de doi ani.

Principalul obiectiv al misiunii este acela de a determina daca planeta rosie a permis in trecutul ei existenta vietii microbiene.

Sursa: Antena 3

Cele mai periculoase virusuri, recreate in sticla... Zodiacul chinezesc, cu Anca Martin: Ce te asteapta in anul 2013...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x