Antena Căutare

Roverul Curiosity are probleme software, trebuie sa stea in Safe Mode

Roverul Curiosity ne-a oferit cateva informatii spectaculoase de pe suprafata planetei Marte, din pacate se pare ca are probleme de software.

Anul trecut, si intreaga planeta albastra a fost curioasa sa vada ce gaseste pe planeta rosie. Desi din multe puncte de vedere misiunea a fost un succes, roverul se pare ca are cateva probleme.

In cadrul unei inspectii de rutina, in memoria computerului principal al sistemului au fost descoperite fisiere corupte. Ca o solutie temporara, roverul Curiosity a fost trecut in safe mode pe un computer secundar. In principiu, se spera ca se va gasi o logica la problema si o solutie va fi transmisa catre rover pe calea aerului.

Safe mode este o notiune care ne este cunoscuta din Windows, in cazul roverului Curiosity vorbim insa de alt Safe Mode. Desi computerul secundar ar trebui sa faca o treaba destul de buna in a mentine sistemul functional, managerul de proiect Richard Cook a afirmat intr-un interviu recent ca va dura cateva zile pana vor fi suficient de multe informatii impinse catre robot pentru a-i schimba modul de functionare.

Citeste AICI continuarea articolului!

Horoscopul zilei, cu Andreea Joita: Vezi ce iti rezerva astrele pe 4 martie!... Luna, un pui de urs polar, a devenit vedeta la o gradina zoologica din SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x