Rugăciunea rostită către Sfântul Ioan Botezătorul, care te apără de răzbunări şi de pagubă. Spune-o timp de nouă zile

Rugăciunea rostită către Sfântul Ioan te apără de răzbunările dușmanilor şi de pagubă. Ruga se citește timp de nouă zile la rând, în această perioadă. Pe 24 iunie, credincioșii sărbătoresc Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. Se spune că cine rostește această rugăciune de ziua sfântului va fi apărat de pagubă și de primejdie.

Rugăciunea rostită către Sfântul Ioan Botezătorul

secretele.com

Ziua de 24 iunie este una cu mare însemnătate pentru întreaga creștinătate, fiind momentul Nașterii sfântului Ioan Botezătorul. Rugăciunea către Sfântul Ioan se spune 9 zile la rând.

Preoții recomandă ca rugăciunea se fie rostită pe 24 iunie și mai apoi, în continuare, timp de nouă zile la rând.

Citește și: Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel 2020. Cât durează, ce trebuie să faci și ce rugăciuni trebuie să rostești

Rugăciunea pentru Sfântul Ioan

“O Mergătorule înainte al Domnului şi Botezătorule a lui Hristos,

Mari şi multe sunt vredniciile date ţie de Dumnezeu, fiindcă tu de proorocii cei vechi ai fost prorocit. Tu, după făgăduinţă şi prorocie

Îngerească, te-ai şi născut. Numele tău prin cuvântul Arhanghelului Gavriil mai înainte s-a vestit; a ta numire cu minunea dezlegării limbii tatătlui tău s-a pecetluit. Tu, din copilărie, în pustie ai vieţuit şi, ca o pasăre a cerului, desăvîrşit neagoniseală ai iubit, cu aguridă şi cu miere sălbatică te-ai hrănit. Tu ai fost crinul cel cuvântător al văilor şi al pustiilor, care în loc de podoabă hainelor, cu darul cel de sus îmbrăcând trupul tău, cu peri de cămilă l-ai acoperit.

Tu ai fost glasul care a strigat în pustie şi calea Domnului o ai pregătit. Tu, cu duhul şi cu puterea lui Ilie , în lume te-ai arătat şi nelegiuirea lui Irod şi a tuturor celor asemenea lui ai mustrat.

Tu eşti martorul cel preavestit al Preasfintei şi de viaţă făcătoarei Treimi. Tu pe Mântuitorul către mulţimea popoarelor L-ai mărturisit şi cu degetul tău L-ai arătat pe Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatele lumii. Tu, de către însuşi Domnul, mai mult decât prooroc ai fost mărturisit şi, după Născătoarea de Dumnezeu, pe tine te credem a fi cel mai mare om născut din femeie.


Prin mijlocirea sfintelor şi preaputernicelor tale rugăciuni, ajută-mă să dobândesc mila lui Dumnezeu şi a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, în ceasul cel de pe urmă al sfârşitului meu.

Amin".

Ultimele știri