Antena Căutare

S-a descoperit berea care previne mahmureala

Cercetatorii de la Institutul Griffith Health, din statul australian Queensland, au descoperit un procedeu prin care se poate preveni mahmureala in urma consumului de bere

Specialistii au descoperit ca, atunci cand introduc electroliti in bere, procesul de hidratare este mai eficient. Profesorul Ben Desbrow spune ca metoda poate fi folosita fara a afecta gustul berii. “Cercetarea noastra dorea ca afle daca putem manipula proprietatile electrolitilor din bere si cantitatea de alcool din bautura, pentru a ii influenta potentialul de rehidratare”, a detaliat cercetatorul.

„Stim ca berea este o bautura foarte populara, oamenii preferand sa o consume mai ales dupa ce au facut sport sau au depus un efort considerabil. Din punctul nostru de vedere, studiul nostru exploreaza metode de reducere a riscurilor, ceea ce va permite oamenilor sa bea in continuare bere, dar reducand riscurile asociate consumului de alcool si imbunatatind potentialul de rehidratare al acestei bauturi”, explicat specialistul.

Desbrow este de parere ca apa va ramane cea mai buna bautura pe care trebuie sa o consumam dupa ce facem efort fizic sustinut. Chiar si asa, profesorul crede ca berea modificata ar putea reduce efectele nocive ale alcoolului si limiteaza efectele mahmurelii.

Cercetatorii au testat patru tipuri de bere. In urma procesului, au descoperit ca berea de tip light este retinuta mai bine de corpul omenesc si este mai eficienta cu o treime in hidratare decat berea obisnuita.

Sursa: ABC News

Care sunt cele mai comode sali de cinema... Cum au devenit doi americani fara adapost milionari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x