Antena Căutare

S-a descoperit mormantul vechi de 3000 de ani al unei cantarete din Egipt

O echipa de arheologi din Egipt si Elvetia au descoperit mormantul unei cantarete din Valea Regilor, relateaza Daily Mail.

Echipa de arheologi si-a dat seama ca femeia inmormantata a fost cantareata dupa ce au analizat artefactele descoperite alaturi de sicriul in care se afla trupul acesteia.

Dintre mormintele descoperite in zona, este singurul care nu apartine unei familii regale. Sicriul in care se afla femeia este intact si va fi deschis saptamana aceasta, expertii asteptandu-se sa gaseasca trupul mumificat al femeii. Cel mai probabil, pe fata cantaretei va fi gasita si o masca funerara, care se punea pe chipul decedatilor acum 3000 de ani, cand ea a incetat din viata.

Arheologii au ajuns la concluzia ca ea a cantat in Templul Karnak, unul dintre cele mai mari si cunoscute spatii deschise de pe vremea faraonilor.

Zona in care a fost facuta descoperirea contine alte 63 de morminte, care difera in marime. Unele sunt mai simple, iar altele sunt atat de complexe, incat au peste 120 de incaperi.

Foto: Thinkstock

Geniul de 16 ani de la Microsoft a murit... A fost om al strazii timp de un an, iar acum are casa si iubita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x