Antena Căutare

Sase astronauti au participat la o misiune simulata pe Marte de peste 500 de zile

Sase astronauti au petrecut 520 de zile intr-o capsula fara ferestre din Moscova in cadrul unei misiuni simulate pe Marte. Acum sunt gata sa plece in adevarata misiune.

Cei sase astronauti vor iesi vineri din naveta spatiala improvizata intr-o zona de izolare din Institutul Rus pentru Probleme Biomedicale (RIBP), Moscova, echipa aratandu-se deja nerabdatoare sa ajunga cu adevarat pe Planeta Rosie.

Proiectul Mars500, in valoare de 15 milioane de dolari, a fost condus de European Space Agency (ESA) si de RIBP cu scopul de a simula o misiune completa pe Marte, informeaza dailymail.co.uk.

In mai mult de 500 de zile de la urcarea la bord din iunie anul trecut, astronautii au trecut printr-o serie de experimente care le-au testat limitele fizice si psihice in cazul unei misiuni spatiale de lunga durata. Pentru o simulare realista, echipa a experimentat si comunicarea intarziata cu turnul de control.

Cu toate acestea, ei nu au reusit sa recreeze efectul gravitatii sau al radiatiei, lasand niste goluri in rezultatele finale ale proiectului.

Echipa, formata din inginerul francez Romain Charles, inginerul italian Diego Urbina, fiziologul rus Alexandr Smoleevski, chirurgul rus Suhrob Kamolov, inginerul rus Alexei Sitev si antrenorul chinez de astronauti Wang Yue, va ramane in carantina pentru cel putin trei zile. Analizarea rezultatelor de catre oamenii de stiinta va dura un an, dupa care se vor calcula probabilitatile unei misiuni reale pe Marte.

Foto: dailymail.co.uk

Doua gemene siameze filipineze unite in zona abdomenului, separate cu succes... VIDEO! Portretul lui Steve Jobs, "pictat" cu sare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x