Live acumObservator Sport
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Scările de bloc din Galaţi au prins culoare!

Scările de bloc din Galaţi au prins culoare! Încă de la intrare, locatarii simt ziua altfel prin operele de artă create de un grup de tineri talentaţi. Mesajele au scopul de a oferi o perspectivă mult mai pozitivă asupra oraşului.

Cu banii strânşi de la un semi-maraton, artiştii şi-au cumpărat tot ce e necesar pentru a schimba radical aspectul blocurilor socialiste. Locatarii sunt încântaţi de ce a ieşit.

Intrarea într-un bloc din Galaţi este o operă de artă. Oricine intră în scară rămâne uimit. Iniţiativa aparţine unui grup de tineri care îşi doreşte să transforme arhitectura gri a scărilor. În alte două cartiere sunt alte picturi realizate de elevi de la Liceul de Artă.

Anamaria Mihai, coordonator initiativa: Noi mereu tindem să gândim negativ în România sau să vedem lucrurile mai puţin pozitive, ei, am zis când treci prin scara ta de bloc să ai ceva care să te redirecţioneze spre pozitiv.

Proiectul a început anul trecut, cu ajutorul unor fonduri strânse la un semimaraton.

Prietenii Galaţiunului mai au un proiect, prin care încearcă să îi determine pe pietoni să fie mult mai atenţi la treceri. Aşa că au ales să deseneze între zebre mesaje care să le atragă atenţia asupra traficului.

Recomandari