Live acumiUmor (r)
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Singura fantomă din istorie care și-a făcut dreptate! Cum i-a apărut mamei ei în vis! Ce au descoperit anchetatorii când i-au scos trupul din mormânt a șocat pe toată lumea

La sfârșitul secolului al XIX-lea, o fantomă își făcea dreptate, aducând la lumină o crimă ce altfel ar fi rămas nepedepsită. I-a apărut mamei ei în vis, iar femeia a făcut presiuni până când trupul fiicei ei a fost scos din mormânt. Ce au descoperit anchetatorii pe trupul ei a șocat pe toată lumea.

Era ianuarie 1897, când un băiețel o descoperea pe Elva Zona Heaster ”dormind” la baza scărilor din locuința ei din comitatul Greenbrier din statul american Virginia de Vest. Fusese trimis de soțul femeii, Erasmus (Edward) Shue, ca să o întrebe dacă vrea ceva de la un magazin.

”Doamna Shue?”, a încercat copilul să îi atragă atenția femeii, care îi era vecină. Apoi, văzând că ea nu reacționează, s-a speriat și a fugit la mama lui, care apoi a alertat autoritățile vremii.

Până când a ajuns medicul legist la locuința ei, soțul femeii, Edward Shue, cu care era căsătorită de câteva luni, i-a dus trupul în dormitor, l-a spălat, l-a îmbrăcat și l-a așezat pe patul din dormitorul conjugal.

Singura fantomă din istorie care și-a făcut dreptate! Cum i-a apărut mamei ei în vis! Ce au descoperit anchetatorii când i-au scos trupul din mormânt a șocat pe toată lumea

Bprbatul pregătise trupul pentru înmormântare într-o rochie cu guler înalt și cu un văl pe care i l-a așezat peste chip.

După o examinare făcută în grabă de George W. Knapp, medicul legist care a ajuns la locuința Elvei, cazul a fost închis. În tot timpul examinării, Shue a plâns lângă soția lui, îmbrățișându-I capul. Când medicul a încercat să îi examineze gâtul și capul femeii, Shue a devenit agitat, așa că specialistul a renunțat, nedorind să îl tulbure. Astfel, decesul ar fi survenit din cauza unor ”complicații în timpul sarcinii”.

Trupul neînsuflețit al Elvei a fost dus la casa în care a copilărit și îngropat în curtea acesteia. La înmormântare, Shue a avut un comportament bizar. A stat lângă sicriu, tot aranjând gulerul și voalul soției lui decedate.

În plus, el i-a acoperit capul și gâtul cu o eșarfă. Aceasta nu se potrivea cu restul hainelor, dar el a insistat că „era preferata ei” și că ea și-ar fi dorit să fie înmormântată cu ea.

Singura fantomă din istorie care și-a făcut dreptate! Cum i-a apărut mamei ei în vis! Ce au descoperit anchetatorii când i-au scos trupul din mormânt a șocat pe toată lumea

Cum i-a apărut mamei ei în vis, ca să își facă dreptate

Toată lumea, cu excepția mamei ei, Mary Jane Heaster, a crezut că Elva a murit din cauze naturale. Ea, însă, era convinsă că Shue i-a omorât fiica.

Prin urmare, a decis să se roage pentru ca Elva să se întoarcă cumva din morți și să dezvăluie adevărul. S-a rugat în fiecare seară, săptămni la rând, până când rugăciunea ei a fost ascultată.

Mary Jane Heaster a susținut că fiica ei i-a apărut în vis, patru nopți la rând, pentru a-I spune adevărul. Fantoma ar fi spus că a fost abuzată de Shue și că într-o seară a atacat-o cu furie, crezând că nu i-a pregătit nimic pentru cină. „Mi-a rupt gâtul”, i-ar fi spus fantoma Elvei mamei ei, rotindu-și capul la 360 de grade.

După ce și-a visat fiica astfel, Mary Jane Heaster a făcut presiuni pentru ca întregul caz să fie redeschis. Mormântul fiicei ei a fost deschis, iar în urma unei autopsii amănunțite, s-a descoperit că, într-adevăr, femeia avea urme de degete pe gât. Fusese strangulată, iar gâtul ei fusese rupt.

În urma unui proces, Shue a fost condamnat la închisoare pe viață, dar a murit la scurt timp după aceea, în timpul unei epidemii de rujeolă și pneumonie, ce a făcut mai multe victime în penitenciar, în primăvara anului 1900.

Edward Shue mai fusese căsătorit de două ori. Prima lui căsnicie s-a încheiat cu un divorț, în timp ce el era în detenție pentru că furase un cal. Prima lui soție a spus că bărbatul era extreme de violent. Cea de-a doua căsnicie a lui s-a încheiat după opt luni, cu moartea soției lui, în condiții misterioase. Shue se fălise în penitenciar că plănuia să se căsătorească cu șapte demei de-a lungul vieții lui.

Recomandari