Căutare Live

Moment istoric transmis în direct de NASA! Aterizare riscantă pe Marte, după șapte ani de așteptare

NASA aterizează astăzi un nou robot pe Planeta Marte, primul din 2012, de la roverul Curiosity. Momentul istoric va fi transmisă în direct de NASA începând cu ora 21, ora României.

ransmisă în direct de NASA începând cu ora 21, ora României.

Aterizarea este una deosebit de riscantă, iar şapte ani de muncă şi şapte luni de călătorie pot să fie năruiţi în doar şapte secunde. Sondă Insight va intra în atmosfera marţiană la ora 21:47, ora României, într-o traiectorie oblică şi cu o viteză de aproximativ 20.000 km/h.

După patru minute de cădere liberă, sonda va deschide paraşuta şi va încetini pentru a se pregăti de aterizare. Dacă totul va decurge fără probleme, dispozitivul Insght va fi primul care va analiza activitatea seismică și structura planetei Roşii. Proiectul a costat 993 de milioane de dolari.

Sonda spațială InSight (Interior Exploration using Seismic Investigations, Geodesy and Heat Transport) a costat 993 de milioane de dolari şi este primul dispozitiv spaţial care ajunge pe Marte din 2012, când roverul Curiosity al NASA a atins suprafaţa planetei, pentru a studia rocile și eventualele urme ale unor forme de viață, notează Mediafax.

Dintre cele 43 de misiuni lansate spre Marte, doar 18 au fost reușite de agenția spațială americană. InSight cântăreşte aproape 360 de kilograme și este dotat cu un seismometru realizat de Agenția spațială franceză.

De asemenea, dispune de șase senzori foarte performanți pentru a analiza activitatea seismică și de un instrument de foraj care va oferi informații despre temperaturile din subteran.

Comoară de mii de ani! Arheologii săpau în pământ atunci când au dat peste ceva de-a dreptul colosal... Se iau măsuri drastice pentru evitarea unei catastrofe globale. Singura soluție găsită ar putea avea consecințe grave!...
Parteneri
Cele mai bune alimente pentru a scăpa de durerea în gât. Care sunt recomandările specialiștilor
Catine.ro
Ultimele știri
x