Antena Căutare

Soții Ceaușescu, sumă colosală ascunsă în conturi secrete! Ce s-a ales de bani

Au trecut mai bine de 30 de ani de la căderea regimului comunist din România. La Revoluția din Decembrie 1989, soții Ceaușescu au fost judecați și condamnați la moarte. În perioada ce a urmat, toată lumea s-a întrebat ce avere avea familia, dar și dacă dețineau conturi secrete, în străinătate.

Soții Ceaușescu, sumă colosală ascunsă în conturi secrete! Ce s-a ales de bani Galerie
Ce avere aveau soții Ceaueșescu, ascunsă în conturi secrete

De-a lungul timpului nu puțini au fost cei care s-au întrebat ce avere dețineau cei doi dictatori comuniști. Procurorul de caz, Dan Voinea, a dezvăluit că Elena și Nicolae Ceaușescu au refuzat până în ultima clipă să dea informații despre sumele de bani scoase din țară sau ascunse în conturi secrete, în străinătate.

CONTURILE SECRETE ALE SOȚILOR CEAUȘESCU

Surse din presă au dezvăluit că în timpul procesului la care au fost supuși cei doi dictatori, una dintre întrebările primite a fost referitoare la contul în care s-ar fi aflat incredibila sumă de 400 de milioane de dolari, deschis la o bancă din Elveția. Dacă inițial Elena Ceaușescu s-a comportat ca și când nu ar fi știut nimic de asta, ulterior, după ce procurorul de caz a adus mai multe detalii, soția lui Nicolae Ceaușescu ar fi exclamat: „Dovada! Să se facă dovada!”.

În cadrul unei emisiuni televizate, jurnalistul Ştefan Stroe dezvăluit că ar fi dat de urma averii pe care o estima la peste 100.000.000.000 de euro. El a susținut că suma s-ar afla într-un cont în Canada. Deși dovezile nu au apărut nici acum, jurnalistul estima că banii respectivi ar fi ajutat România să-și achite toate datoriile externe.

Soții Ceaușescu, sumă colosală ascunsă în conturi secrete! Ce s-a ales de bani

Ce avere aveau soții Ceaueșescu, ascunsă în conturi secrete

Elena și Nicolae Ceaușescu

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce avere aveau Nicolae și Elena Ceaușescu

Averea familiei Ceaușescu a fost dintotdeauna un subiect controversat. Imediat după Revoluția din Decembrie 1989, au fost deschise mai multe anchete care să găsească averea ascunsă a dictatorului Nicolae Ceaușescu.

Soții Ceaușescu, sumă colosală ascunsă în conturi secrete! Ce s-a ales de bani

Ce avere aveau soții Ceaueșescu, ascunsă în conturi secrete

Elena și Nicolae Ceaușescu, la procesul de la Târgoviște

S-a efectuat și expertiză contabilă, iar specialiştii au încercat să afle de ce bunuri s-a bucurat fiecare membru al familiei Ceauşescu.

Anchetatorii au căutat în conturile deţinute la CEC de membrii familiei Ceauşescu, pentru a descoperi ce avere aveau. Elena şi Nicolae Ceauşescu n-aveau bani la CEC, aveau însă copiii, cei mai mulţi Zoia Ceauşescu.

Fiecare avea „economii” de peste un milion de lei. Singurul care a declarat conturi în străinătate a fost Valentin Ceauşescu. „Am un cont de circa 1.000 de lire sterline la o bancă din Londra – „Midland” – şi 1.500 de mărci la „Deutsche Bank”- sucursala din Frankfurt. Nu cunosc numerele conturilor; extrasul de cont privitor la depozitul din RFG poate fi găsit cu ajutorul fostei soţii, Iordana Borilă”, a precizat Valentin Ceauşescu organelor de anchetă în dosarul privind subminarea economiei naţionale.

Bani găsiţi la CEC, în 1989:

  • Nicu Ceauşescu: 1.223.873 de lei
  • Valentin Ceauşescu: 1.223.873 de lei
  • Zoia Ceauşescu: 1.450.020 de lei
Farul Genovez de pe faleza din Constanţa funcţionează din nou, după o pauză de 107 ani... Avertisment: Au fost înregistrate 21 de grade Celsius în Antarctica pe 13 februarie. Este cea mai ridicată temperatură m...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x