Antena Căutare

Specialiștii avertizează. Ce pericol costisitor te înconjoară atunci când această mică insectă apare în casa ta

Deși insecta nu este dăunătoare pentru om, aceasta îți poate distruge casa din temelie. Micuța „creatură” prosperă acolo unde este umezeală, iar prezența lor în gospodările reprezintă un semnal de alarmă.

imagine cu insecta pestisor de argint pe tocul geamului Galerie
Deși insecta nu este dăunătoare pentru om, aceasta îți poate distruge casa din temelie. Micuța „creatură” prosperă acolo unde este umezeală, iar prezența lor în gospodările reprezintă un semnal de alarmă. | Shutterstock

Odată cu venirea sezonului cald, insectele revin la viață și de cele mai multe ori, provoacă probleme gospodăriilor. Cu toate acestea, însă, nu toate sunt dăunătoare. Mai mult, prezența unor dintre ele în casă semnalează o problemă mult mai mare care ne poate costa mult. Iată ce spun specialiștii.

Citește și: De ce nu ar trebui să omori această insectă dacă o vezi în casa sau grădina ta. Avertismentul specialiștilor

Ai văzut o astfel de insectă la tine în casă? Ce semnalează, de fapt, prezența ei

Dacă ai observat vreodată această insectă argintie minusculă rătăcind prin casă, ar putea fi un semn că ai pe mână o problemă mult mai mare și costisitoare. Micuța creatură în cauză este cunoscută drept, peștișorul de argint, o insectă argintie fără aripi, care și-a primit numele culorii sale dar și mișcărilor asemănătoare cu cele ale unui pește.

Vestea bună este că aceasta nu este dănuătoare și nu poate provoca problele. Pe de altă parte, faptul că această se hărnește, în principal, cu carbohidrați precum cerealele, ovăzul și alte derivate de amidon averitează asupra unei probleme din mediul înconjurător.

Așadar, dacă vezi o astfel de insecta în casă, înseamnă că ai probleme cu umezeală ridicată, care, în final, poate fi costisitoare dacă nu este ținută sub control, spun cei de la dailymail.co.uk.

Peștii de argint sunt insecte nocture și aceleași „obiceiuri” ca gândacii obișnuiți - ceea ce înseamnă că sunt dăunători casnici.

Ei prosperă în jurul apei și au nevoie de umiditate de peste 75% pentru a supraviețui. Apa este atât de importantă pentru ei încât pot supraviețui și mai mult de un an fără să se hrănească, atâta timp cât este disponibilă o sursă de apă.

Cel mai probabil aceste insecte pot fi găsite în băi, bucătării, spălătorii, garaje și dulapuri, însă în afara locurilor cu umezeală trăiesc doar până la câteva zile. Iar dacă observi o astfel de insectă într-o parte a proprietății tale, înseamnă că umezeala este foarte ridicată.

Și acesta este doar începutul, mai spun specialiștii!. Dacă adevărata problemă este lăsată nerezolvată, umiditate continuă să corodeze cărămizile, tencuiala se descopunde și sporii de mucegai contină să se răspândească, ceea ce, în cele din urmă, va distruge casa din temelie.

Motivele pentru care casele devin adesea prea umede sunt: ventilația slabă, acoperișul cu scurgeri sau probleme de instalațiile sanitare, precum mașina de spălat rufe sau mașina de spălat vase.

Citește și: ”Creatura” care trăiește în casa ta fără să știi. Unde se ascunde și cu ce se hrănește insecta din imagine

Informațiile vin la scurt timp după un raport realizat de National Trust, organismul guvernamental pentru locuri protejate din Marea Britanie, potrivit căruia casele istorice erau asediate de o armată de insecte - inclusiv peștii de argint.

Organizația a dezvăluit că artefacte istorice, cum ar fi mobilierul din secolul al XVIII-lea, tapetul chinezesc rar și chiar pantalonii de tricot purtați de dramaturgul George Bernard Shaw, au fost toate deteriorate, în timp, de acești de dăunători.

Trucul prin care iți dai seama dacă pâinea din supermarket e proaspătă sau veche. Acest mic detaliu de pe ambalaj dezvăl... Cum arată creatura gigant care a băgat frica în pescari. Când a mușcat momeala, cei de pe plajă au fugit înspăimântați...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x