Antena Căutare

Speranta de viata a romanilor este cu cinci ani mai mica decat a majoritatii europenilor

Speranta medie de viata a romanilor este cu cinci ani mai scazuta decat a celor mai multi dintre europeni. O spune un studiu efectuat de specialistii de pe continent.

Pe primul loc in clasament se situeaza Elvetia, cu peste 80 de ani speranta de viata, iar pe ultimul, Letonia, cu 70,9 ani. In Romania, speranta de viata este de 72,7 ani.

Tara noastra se situeaza pe ultimul loc la mai multe capitole referitoare la sanatate: alocarea procentuala din PIB sau cheltuielile cu medicamentele.

Tarile vecine, Ungaria si Bulgaria , desi sunt sub media europeana in topul sperantei de viata, se situeaza deasupra Romaniei. Lituania si Letonia sunt pe ultimele locuri si singurele tari unde speranta de viata este mai mica decat a romanilor.

Desene cu elicoptere si submarine, descoperite in interiorul piramidelor... Din ciclul "Ce nu copiasera chinezii?", astazi va prezentam: Titanic II, gata in 2016!!!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x