Antena Căutare

„Spider-Man” a fost ARESTAT! Are 56 de ani și un hobby nebunesc! „Mă simt cu adevărat viu când îmi risc viața” - GALERIE FOTO

Un alpinist care cucereşte zgârie-nori din întreaga lume, Alain Robert, supranumit „Spidermanul francez", a fost arestat, joi, după ce a escaladat Heron Tower, una dintre cele mai înalte clădiri din Londra.

Un alpinist care cucereşte zgârie-nori din întreaga lume, Alain Robert, supranumit „Spider-Man francez", a fost arestat, joi, după ce a escaladat Heron Tower, una dintre cele mai înalte clădiri din Londra.

Alain Robert, în vârstă de 56 de ani, printre ale cărui reuşite se numără escaladarea Burj Khalifa din Dubai (828 metri), a escaladat ilegal Heron Tower, fără echipament de siguranță.

„Mă simt cu adevărat viu când știu că este în joc viața mea. Poate suna puţin înspăimântător, însă aşa stau lucrurile”, a declarat înainte de a porni în cea mai nouă tentativă a sa cutezătorul în vârstă de 56 de ani, celebru pentru escaladarea fără dispozitive de siguranţă a clădirilor foarte înalte.

Ascensiunea ilegală a turnului de 202 metri - cunoscut în prezent sub numele Salesforce Tower - este realizată, ca şi precedentele, cu mâinile goale şi fără coardă de susţinere.

Agenţi de la poliţia din Londra au ajuns la faţa locului la ora locală 13:37, au înconjurat zona cu bandă de siguranţă pentru oprirea traficului şi menţinerea la distanţă a mulţimii de curioşi.

Robert este în formă fizică maximă iar la cei 165 centimetri înălţime şi 50 de kilograme, are un procent redus de grăsime în raport cu masa osoasă şi musculară, ceea ce îl ajută în activităţile atletice extreme.

În timpul tentativelor ilegale de escaladare a clădirilor foarte înalte el poartă întotdeauna paşaportul asupra sa, într-un săculeţ cu pudră de talc, pentru a „linişti autorităţile'' atunci când este arestat.

Alpinistul şi-a ales următoarea ţină luni, după ce a „atins-o puţin''.

„Am văzut-o. Am atins-o puţin. Am încercat-o puţin. Nu ştiu de fapt prea multe. Abia când încep să urc, atunci ştiu. Trebuie s-o simt'', a declarat el.

„Au trecut 44 de ani de când fac escaladă. Asta ştiu să fac pentru a-mi câştiga existenţa, pentru a mă exprima şi a-mi îndeplini visele, pasiunea şi pentru a-mi trăi viaţa cât de intens pot. Cu siguranţă este periculos. Am anumite cunoştinţe. Am e experienţă solidă”, a mai spus aventurierul.

Nimic din ceea ce face Alain Robert nu este uşor pentru familia sa, şi numeroase persoane din toată lumea îi condamnă acţiunile. „Nu este uşor pentru familia mea să aibă un tată care face astfel de lucruri, însă s-au obişnuit. Niciodată nu mi-au cerut să-mi schimb stilul de viaţă. Ei au încredere în mine. Cred că sunt capabil să reuşesc de fiecare dată când fac ceva, însă evident chiar şi aşa este puţin înspăimântător. Ei sunt mândri”, a declarat alpinistul.

„Pentru majoritatea sunt o sursă de inspiraţie. Primesc o mulţime de mesaje care susţin că sunt o legendă. Sunt mulţi care cred că ceea ce fac este nebunesc, însă într-un mod pozitiv. Inspir o generaţie”, a mai spus francezul.

Alpinistul talentat şi-a îndreptat atenţia către escaladarea clădirilor zgârie-nori la jumătatea anilor '90 şi a realizat 160 de astfel de ascensiuni până în prezent, conform managerului său, Bryan Yeubrey.

Printre „cuceririle” sale se numără o serie de clădiri şi structuri celebre, precum Empire State Building din New York, Turnul Eiffel din Paris şi turnurile-gemene Petronas Towers din Kuala Lumpur.

„Alain este un aventurier. Vrea să escaladeze clădiri. Este incredibil. Este bun la asta şi o face de foarte mulţi ani”, a declarat Yeubrey.

În luna iunie, tentativa francezului de a escalada cel de-al cincilea cel mai înalt turn din lume a eşuat când agenţii de securitate de la Lotte World Tower din Seul l-au constrâns să renunţe, în timp ce se afla în a doua jumătate a ascensiunii. El a fost ridicat până la vârful clădirii de o platformă mobilă şi arestat. În declaraţia făcută agenţiei de presă franceză în timp ce aştepta să fie luat de poliţie, Alain Robert a spus că prin această ascensiune dorea să aducă un omagiu eforturilor de pace în curs de desfăşurare în peninsula coreeană şi speră că autorităţile vor lua în considerare motivele sale nobile.

Știai că fiecare cartier al Bucureștiului are o poveste? Eu locuiesc în cartierul șefului călăreților arnăuți! Tu în ce ... Omagiu NEMAIÎNTÂLNIT pentru… un câine. Decizia ULUITOARE a unei adolescente: „Așa vom fi împreună pentru totdeauna” - FO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x