Antena Căutare

Star Wars, dupa 37 de ani: Locuinta lui Luke Skywalker, intacta, in mijlocul desertului din Tunisia

In urma cu 37 de ani, George Lucas lucra la filmul ce avea sa devina cea mai de succes productie S.F. din lume: "Star Wars / Razboiul Stelelor". Filmarile nu au avut loc intr-o galaxie indepartata, ci in deserturile Tunisiei. Astazi, locuinta lui Luke Skywalker inca mai sta in picioare, desi e batuta de vant si de vreme. In mijlocul nisipurilor, "planeta" Tatooine nu a murit...

In 1975, George Lucas a infiintat compania Industrial Light & Magic. Era primul pas in crearea celui mai cunoscut film S.F. al tuturor timpurilor, "Razboiul Stelelor". Pentru a reda cat mai bine atmosfera fantastica din film, regizorul nu a vrut sa filmeze in studio, ci a ales cateva locuri "exotice" care, insa, au ingreunat productia: deserturile din Tunisia si ruinele din Guatemala.

Astfel, pe 22 martie 1976, incep filmarile pentru "Razboiul Stelelor - Episodul IV: O noua speranta", in mijlocul dunelor din desertul tunisian Chott el Djerid. Aici, George Lucas a ridicat un adevarat oras, Mos Eisley, casa lui Anakin si Luke Skywalker de pe planeta Tatooine. Totusi, vremea apriga, desele furtuni de nisip si temperaturile extreme i-au dat batai de cap regizorului.

Filmarile s-au incheiat cu succes cateva saptamani mai tarziu. In urma, George Lucas a lasat un mic univers care, astazi, a fost inghitit de nisip. Totusi, cateva ramasite din Mos Eisley au ramas la suprafata, Chott el Djerid devenind un loc de pelerinaj pentru fanii "Star Wars" din lumea intreaga.

De curand, fotograful italian Ra di Martino a capturat ruinele vechiului platou de filmare. Toate imaginile fac parte din expozitia intitulata "No more Stars", ce are loc, in aceasta perioada, la Londra. Fanii seriei "Star Wars" au inceput o strangere de fonduri pentru a restaura platoul de filmare din desertul Tunisiei.

Filmul "Razboiul Stelelor - Episodul IV: O noua speranta", realizat cu un buget de 11 milioane de dolari, a fost lansat pe 25 mai 1977 si a avut un succes izbitor din prima saptamana. Doar in SUA, vanzarile s-au ridicat la peste 470 de milioane de dolari. Filmul a primit sase premii Oscar si zece nominalizari. De-a lungul celor 37 de ani, au mai fost lansate alte sase parti, cea de-a saptea urmand sa apara in 2015.

Sursa / FOTO: huffingtonpost.com / Ra di Martino.

Horoscopul zilei, cu Andreea Joita: Vezi ce-ti rezerva astrele pe 6 iunie!... O mamaie din SUA, de 84 de primaveri, a castigat la Loterie 370,8 milioane de dolari!!!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x