Antena Căutare

Stațiunea în care a nins ca în povești, în toiul verii. Stratul de zăpadă a ajuns la 22 de cm

În timp ce românii abia fac față temperaturilor de până la 41 de grade Celsius, o țară care în mod normal este cunoscută pentru vremea exotică și valorile termice ridicate se confruntă cu o situație bizară. O regiune a statului a fost acoperită de zapădă, în toiul verii.

O regiune a statului a fost acoperită de zapădă, în toiul verii | Shutterstock

Veste bună pentru iubitorii de sporturi de iarnă. Mai multe stațiuni din sud-estul Australiei au fost cuprinse de o furtună de zăpadă. Fenomenul meteo extrem a avut loc chiar în toiul verii. În această perioadă a anului, temperaturile obișnuiau său fie ridicate aici.

Până și valorile termice din timpul iernii se încadrează între 15 - 16 grade Celsius în Australia. Ninsoarea a luat pe toată lumea prin surprindere, în mod special pe localnicii care nu se așteptau la asta.

Citește și: Alertă ANM! Cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat. Ce zone sunt afectate de valul de căldură

„Este fantastic, a început să ningă vineri seară și nu s-a oprit. Acum este momentul perfect să veniți - sunt cele mai bune condiții pe care le-am văzut până acum”, a spus David Clark, manager de marketing al stațiunilor Mt Buller și Mt Stirling, conform adevărul.ro.

Articolul continuă după reclamă

În ce stațiuni din Australia a nins ca în povești, în luna iulie 2024

Iubitorii de sporturi de iarnă au avut parte de un weekend perfect în stațiunile din Australia, unde a nins ca în povești. Sâmbătă dimineața, stațiunile Mt Buller și Mt Stirling erau acoperite de un strat de zăpadă ce ajungea la 22 de cm, ulterior s-a mai pus un alt strat de 15 cm pe parcursul zilei.

„Cu siguranță vom avea zăpadă până în octombrie”, a mai dezvăluit David Clark.

Mount Hotham este o altă regiunie din Australia unde stratul de zăpadă a ajuns la 31 de cm într-o singură zi. Stațiunea a fost nevoită să închidă accesul turiștilor pentru 24 de ore deoarece s-a ajuns la capacitatea maximă.

În nordul statului, stațiunea Thredbo a fost acoperită de un strat de zăpadă de 27 de cm. Acesta a ajuns în ultima saptămână la 43 de cm, potrivit sursei citate mai sus.

„Întreg muntele și satul sunt acoperite cu o pătură groasă de zăpadă proaspătă, creând scene hivernale magice”, a mărturisit purtătorul de cuvânt al stațiunii Thredbo.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni! Prognoza meteo pentru 16 iulie-12 august. Vești importante pentru cei cu concedii

Vremea severă a început de vineri, 19 iulie 2024. S-au înregistrat ninsori abundente, viscol și intensificări ale vântului. Meteorologii au anunțat că Australia nu va scăpa de zăpadă în următoarele 10 zile, țara fiind acoperită de încă un strat de 50 cm de zăpadă.

De asemenea, valul rece se deplasează spre Victoria, New South Wales și Queensland, unde au fost deja ploi violente, temperaturi scăzute record, viscol și ninsoare.

O avertizare de vreme rea a fost emisă pentru Sydney, weekendul trecut, din cauza vântului puternic, cu rafale de până la 100 km/h. Fenomenele meteo extrem au pus în dificultate localnicii.

Specialiștii sunt de părere că ninsorile vor rămâne în Australia până la finalul săptămânii. Valul rece va trece în următoarele zile.

Cu cât închiriază o femeie un spațiu gol din Cluj pentru festivalul UNTOLD. Internauții au răbufnit... Gestul unor români care au plecat în vacanță în Bali a lăsat un localnic fără cuvinte: „Era să leșine, pe bune”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală Sambata, 07.09.2024, 22:45
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x