Din punct de vedere calendaristic, suntem în toiul verii. Zilele trecute termometrele au înregistrat temperaturi peste normalul perioadei. Chiar și așa, în unele zone, a nins.
În ce zonă din România nu au ajuns încă temperaturile tropicale
Deși un val de căldură tropicală a planat peste România în ultima perioadă, temperaturile au scăzut brusc, aducând vijelie și ploaie, iar în unele zone chiar ninsoare.
Suntem în luna iulie, însă noaptea trecută ploaia s-a transformat în ninsoare în Dâmbovicioara, județul Argeș.
Conform unei surse, camerele de supraveghere de la o cabană au surprins imaginea greu de crezut din mijlocul verii. Deși stratul de zăpadă nu a fost unul consistent, curtea cabanei a devenit albă în noaptea dinspre 2 spre 3 iulie 2024.
Pare o imagine surprinsă iarna trecută, însă, spre deosbire de luna octombrie 2023, când era soare, iar vegetația încă verde, în iulie 2024 zăpada s-a așternut rapid.
Citește și: Un primar a dat un ordin prin care a interzis să mai ningă la el în comună. Care au fost explicațiile
Cabana respectivă se află la o altitudine de 1.000 de metri, în Munții Piatra Craiului.
https://a1.ro/news/vremea/romania-impartita-in-doua-de-avertizarile-cod-galben-unde-sunt-asteptate-furtuni-si-ce-zone-sunt-afectate-de-canicula-id1118160.html
Citește și: Ce anunță meteorologii despre luna iulie 2024. De ce va fi o perioadă atipică - prognoza meteo pe săptămâni
Vremea extremă își face de cap în România în ultima perioadă. După temperaturi peste normal, au venit furtunile puternice și au făcut ravagii, mai ales în nordul țării.
Au fost emise mai multe coduri galbene pentru temperaturi ridicate, iar trei sferturi din țară este sub cod portocaliu de vreme severă.
Citește și: Prognoza meteo 1 iulie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi
ANM a emis un nou cod galben de vijelii. Zonele afectate de aceste intemperii sunt mai puține pe 3 iulie, față de ziua precedentă când aproape toată țara s-a aflat sub avertizări de instabilitate atmosferică.
„În nordul și estul Munteniei, Dobrogea continentală, sudul Moldovei, sud-estul Transilvaniei și nord-estul Olteniei vor fi averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. În sud-estul țării se vor semnala și descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină”, au anunțat meteorologii, potrivit meteoromania.ro.
Un bărbat a vrut să mănânce o conservă de ton, dar când a deschis-o a încremenit. Peste ce a putut să dea... Iluzie optică virală! Crezi că poți să găsești pantoful din poza cu cei doi urși panda? Obiectul nu este deloc ascuns...