Antena Căutare

Strainii indragostiti de Romania si-au gasit a doua casa in tara noastra

Au traversat continente sa-si caute fericirea si au gasit-o aici, in Romania. Si-au cunoscut dragostea vietii, au ridicat o locuinta, au intemeiat o familie. Pentru ei, aici e acasa, iar acolo unde s-au nascut, se mai duc doar in vizita.

Zilnic, Alessandro decoreaza platourile unui cunoscut restaurant din Oradea. A invatat sa gateasca la Roma, acolo unde s-a nascut. Acum patru ani, o excursie i-a schimbat viata si domiciliul. “Am ajuns ca turist prima oara si m-am indragostit de linistea si frumusetile pe care le-am vazut”, a declarat Alessandro Corradi. La capitolul frumusete o include si pe sotia lui, o romanca, Daliana. S-au cunoscut, s-au placut si au ramas impreuna. Acum au doi copii. Italia a ramas doar o destinatie de vacanta. Pentru Alessandro si familia lui, Romania este acum acasa.

Tot dragostea l-a tinut in Romania si pe Charlie. A venit in 2000 sa invete agricultura, la o facultate din Cluj. Tocmai din Burundi. In scurt timp, s-a hotarat sa fie ardelean. “Iubesc poporul roman care este sociabil. Si libertatea”, a precizat Charles Hakizimana. Si pe sotia lui, tot romanca. Are cu ea un copil de cateva luni.Se plimba deseori prin centrul Clujului. Aici, ar fi putut da, fara sa-si dea seama, peste un alt roman "infiat", Mick.

Mick Inoue este zambitor si amabil. Asa a invatat sa fie acasa, in Tokyo, de unde a venit cu un scop nobil. Organizatia lui ajuta copiii bolnavi de cancer. Spune ca romanii merita sa fie ajutati. Este nu doar indragostit de Romania ci si foarte pasionat de cultura romaneasca. “Romania, in general, are o cultura foarte bogata si imi place istoria ei”, a declarat Mick.

A vazut-o cu ochii lui Sam Wang, un chinez care si-a petrecut ultimul an pe taramul lui Dracula. “Sunt in Romania de un an si am fost prin Cluj Napoca, Sibiu si in toata regiunea Transilvania”, a precizat Sam Wang. Ziua romanilor l-a prins in Sighisoara si a ramas impresionat de implicarea oamenilor. De la anul, Sam ar putea sa revina la Sighisoara cu intariri. Le-a recomandat deja tuturor prietenilor sai asiatici sa viziteze Romania.

Povestea porcului: Presimtind ca-i vine sfarsitul, animalul a tulit-o cat ai zice peste pe strazile orasului Baia Mare... Mesajul de 1 Decembrie al unui roman nascut inaintea Marii Uniri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x