Antena Căutare

Studiu: Posibilii criminali ar putea fi recunoscuti de mici

Din ce in ce mai multi cercetatori sunt de parere ca tendintele violente ale oamenilor au o baza biologica si ca anumite teste si imagini ale creierului le pot identifica inca din faza copilariei, conform publicatiei Telegraph.


Teoria a fost lansata de doi criminologi de varf ai Asociatiei Americane pentru Progresul Stiintei din Washington. Unul dintre ei, profesorul Adrian Raine, a demonstrat ca sociopatii si criminalii au anumite parti din creier mai mici decat altele, cum ar fi amigdala si cortextul prefrontal. Ambele controleaza emotiile si comportamentul.

Dr Nathalie Fontaine, al doilea doctor implicat in studiu, a explicat ca anumiti copii de pana la patru ani au dovedit comportament fara urme emotionale, lipsa empatiei sau a vinei, acestea putand fi interpretate ca semne de posibil viitor comportament rau.

Ambii doctori au spus ca identificarea acestor semne este importanta in stoparea formarii anumitor criminali.

Doctorul Raine a declarat ca terapia poate insemna consiliere sau chiar consumul de substante care sa amplifice senzatiile creierului sau mancare bogata in Omega 3.

sursa foto:faqs.org

sursa:Antena3

India: Supravietuire miraculoasa pentru un nou-nascut de 500 de grame... NASA lanseaza un nou satelit pentru analiza aerosolilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x