Antena Căutare

NASA lanseaza un nou satelit pentru analiza aerosolilor

NASA este gata de lansarea pe orbita a unui nou satelit, intr-o misiune in valoare de 424 de milioane de dolari. Agentia spatiala urmeaza sa analizeze compusii reziduali solizi foarte fini, aerosoli, ajunsi in straturile superioare ale atmosferei in urma activitatii vulcanice, a incendiilor de padure si vegetatie dar si proveniti din tevile de esapament ale masinilor.



Principala sa misiune este de a studia aerosolii, particule fine si solide, mai subtiri chiar si decat un fir de par, care ajung in straturile superioare ale atmosferei. Oamenii de stiinta cunosc foarte putine date despre felul in care aceste particule pot influenta clima.

Aerosolii pot fi implicati in procesul de poluare insa, spre deosebire de gazele cu efect de sera care raman in atmosfera ani la rand, aceste particule raman aeropurtate doar cateva saptamani si astfel impactul lor asupra mediului si climei este mai greu de cuantificat.

Majoritatea aerosolilor, aproximativ 90%, provin din surse naturale, cum ar fi cenusa vulcanica, nisipul spulberat de furtunile din zonele desertice sau din cenusa rezultata in urma incendiilor de padure. Restul acestor aerosoli este produs de activitati umane.

Satelitul Glory va fi functional cel putin 3 ani. Lansarea urma sa aiba loc in luna noiembrie a anului trecut, insa o problema tehnica la panourile solare ale satelitului a dus la amanarea sa cu trei luni.

Citeste si Jurnalul!

Foto: nasa.gov

Studiu: Posibilii criminali ar putea fi recunoscuti de mici... VIDEO! Jurnalisti batuti la o inmormantare in SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x