Superstiții de Ziua Îndrăgostiților!! Ce NU este bine să-i oferi iubitului sau iubitei tale de Valentine's Day: Aduce cel mai mare ghinion

 

Românii sărbătoresc pe 14 februarie Valentine's Day, o tradiţie occidentală adoptată mai ales de tineri care obişnuiesc să dăruiască în special flori şi care evită, din superstiţie, să facă anumite cadouri, precum ceasuri sau bijuterii.

Conform superstiţiei din tradiția chineză,  este de evitat să se cumpere ceasuri drept cadou - atât de perete cât şi de mână - pentru că este o aluzie directă la trecerea timpului şi la sfârşitul unei relaţii, ceea ce este de prost augur pentru cei îndrăgostiţi.

Acelaşi lucru se întâmplă cu încălţămintea. Deşi mulţi occidentali dăruiesc o pereche de pantofi noi, în China un astfel de cadou sugerează ideea de a pleca sau chiar de a fugi de lângă persoana iubită.

În China se acordă o mare atenţie obiectelor dăruite, care nu sunt percepute doar ca nişte simboluri. Astfel, nu se oferă cadou obiecte al căror nume în limba mandarină au un anumit înţeles. 

Deşi fructele pot părea un cadou obişnuit, chinezii încearcă să le evite pe cele a căror sonoritate deranjează, precum perele, care în limba mandarină s-ar putea traduce prin "a lăsa în spate pe cineva".

În schimb, chinezii se vor orienta spre flori şi felicitări cu dedicaţie. Pieţele de flori ale capitalei propun în această zi o amplă gamă de trandafiri, lalele sau orhidee. Sunt preferate mai ales florile de culoarea roşie, fucsia şi galben, evitându-se cu această ocazie crizantemele, asociate cu funeraliile.

Mulţi tineri au cumpărat încă de marţi buchetele de flori, iar unii chiar au umplut portbagajul maşinii iubitei lor cu flori aranjate în formă de o inimă.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe