Antena Căutare

Superstiții în LUNA MAI. Îți va merge foarte prost tot anul, dacă vei face ASTA

Suntem invadați, încă din copilărie, de o mulțime de superstiții și tot felul de astfel de povești moștentite din bătrâni. De la pisica neagră ce îți taie calea, până la drumul înapoi spre casă, dacă ești nevoit să te abați de la cel inițial.

Suntem invadați, încă din copilărie, de o mulțime de superstiții și tot felul de astfel de povești moștentite din bătrâni. De la pisica neagră ce îți taie calea, până la drumul înapoi spre casă, dacă ești nevoit să te abați de la cel inițial.

Pe o parte dintre ele le neglijăm, în schimb, există și câteva care ne atrag atenția. "Dacă ... , Doamne ferește, si eu nu am crezut?".

Luna mai vine cu tot felul de povestioare. Se spune că dacă încă există vin din recolta trecută în butoaie, acesta trebuie scos și tratat cu pelin, pentru că altfel se va strica. De asemenea, tradiția populară mai spune că e bine să bei din acest vin pentru a fi ferit de boli în decursul anului.

Probabil această superstiție este foarte cunoscută. Nu este bine să faci nuntă sau sa te naști în mai. Pornind de la expresia „căsătoria se duce ca florile de mai” sau de la „o MAI faci o dată”, oamenii sunt foarte atenții și iau în calcul această superstiție, se pare.

Ce se mai spune despre luna mai sau luna lui Florar:

Dacă în serile de mai apare rouă și e timp răcoros, atunci vom avea belșug la vin și fân.

Ploaia caldă de mai e o binecuvântare pentru culturile de grâu și porumb.

Dacă în mai năpădesc gândacii, atunci vom avea un an mănos.

Furtunile cu tunete și fulgere din luna mai prevestesc un an roditor.

Dacă luna mai e ploioasă, atunci vom avea un iunie secetos.

De 1 mai, ușile caselor se împodobesc cu crenguțe înverzite. Sunt semn al sănătății, dar mai ales al fertilității. Crenguța se păstrează mult timp, până la seceriș, când e folosită la foc, pentru coacerea pâinii.

Leușteanul pus la ferestre păzește case de trăsnete.

150 de ani de REGALITATE! Carol a făcut istorie îndeplinind destinul naţional al României: "Primesc această coroană... Destinul tragic al unicului copil al regelui Carol I. "Prinţesa Soare" s-a stins la numai patru anișori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x