Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Surori siameze, la volan! Două picioare și patru mâini! Cum reușesc să conducă o mașină! „După medici, ar fi trebuit să fim moarte, dar noi avem alte planuri” – FOTO

Două surori siameze cărora medicii nu le-au dat șanse de supraviețuire, la naștere, învață acum, la vârsta de 18 ani, să conducă o mașină, cu ajutorul tatălui lor drept instructor auto, în Statele Unite ale Americii.

Surorile siameze Carmen și Lupita Andrade

Lupita și Carmen Andrade au, fiecare, câte o inimă, o pereche de brațe, o perche de plămâni și câte un stomac. Însă, acestea împart câteva coaste, o parte din coloana vertebrală, ficatul, sistemul de circulație, sistemul digestiv și cel reproductiv.

Când s-au născut, în 2002, ar fi trebuit să trăiască doar trei zile, conform așteptărilor medicilor. Însă, surorile siameze născute în Mexic au avut alte planuri.

Lupita și Carmen sunt obișnuite să găsească soluții, astfel încât să trăiască o viață cât mai apropiată de una normală. În primii ani de viață, au făcut ore în șir de terapie fizică pentru a învăța să se deplaseze împreună. La vârsta de patru ani, au făcut primii pași.

Surori siameze, la volan! Două picioare și patru mâini! Cum reușesc să conducă o mașină! „După medici, ar fi trebuit să fim moarte, dar noi avem alte planuri” – FOTO

Acum, surorile siameze Carmen și Lupita au în vizor o altă provocare. S-au apucat de șoferie, cu ajutorul tatălui lor. Nu a fost ușor până când au găsit o variantă ce funcționează.

„Eu controlez piciorul drept. Sunt și puțin mai înaltă decât sora mea – nu cu mult. Am încercat să o lăsăm pe ea să conducă, adică să țină volanul, dar nu a funcționat.

Tatăl nostru a vrut să încercăm să folosim la volan mâna mea dreaptă și mâna ei dreaptă, dar nici asta nu a funcționat. Așa că voi conduce eu. Au fost multe încercări și eșecuri”, a povestit Carmen.

Lupita speră ca sora ei să obțină un permis de conducere, astfel încât, împreună, să devină mai independente. Ei îi revine doar sarcina de a semnaliza, atunci când sora ei conduce.

Surori siameze, la volan! Două picioare și patru mâini! Cum reușesc să conducă o mașină! „După medici, ar fi trebuit să fim moarte, dar noi avem alte planuri” – FOTO

De ce se tem surorile siameze cel mai mult și ce vis au

Surorile siameze Carmen și Lupita, care acum trăiesc în Connecticut, de la vârsta de doi ani, se tem că ar putea fi deportate în Mexic.

Cât despre separare, surorile siameze nici nu vor să audă. Știu bine amândouă că o astfel de operație ar avea șanse mici de reușită și, chiar dacă ar avea succes, ar urma mulți ani grei de reanimare.

Ei au fost primii SIAMEZI în lume! Nimic nu le-a stat în cale fraţilor Bunker: s-au căsătorit şi au avut 21 de copii

„Ar mai fi și latura psihologică, pentru că noi suntem extrem de obișnuite să fim împreună. Nu cred că ar avea rost separarea”, a spus Carmen.

Cele două surori au personalități diferite. Carmen excelează la școală și este cunoscută drept foarte isteață, în timp ce Lupita este o fire mai tăcută. Prima adoră să se machieze, în timp ce cea de-a doua preferă aspectul natural.

Surorile siameze au și alte planuri mari. Sunt implicate într-un program din domeniul agriculturii și speră să își facă o carieră ca medici veterinari sau să lucreze, într-un fel, cu animalele.

Recomandari