Pasca cu ciocolată este o reţetă specială pe care trebuie neaparat să o încerci cu ocazia sărbătorilor de Paşte.
TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 90 min
Timp de gatire: 40 min
Gata in: 2 ore, 10 min
INGREDIENTE
Articolul continuă după reclamă
Pentru aluat
250 g făină
125 g margarina
1 ou
65 g zahăr
1 praf sare
margarina pentru uns forma
Pentru umplutură
100 g ciocolată de menaj
2 linguri cacao
2 linguri făină
200 ml lapte
4 ouă
100 g margarina
1 plic vanilie
PREPARARE
- 1. Se prepară aluatul din făină, margarina, ou, zahăr şi un praf de sare. Se frământă, apoi se lasă la dospit. Se întinde cu sucitorul o foaie potrivit de groasă şi se întinde în forma de copt specială.
- 2. Se topeşte ciocolata pe baie de aburi, se adaugă margarina, cacao şi vanilie. Se toarnă laptele treptat şi se amestecă până compoziţia se îngroaşă. Separat, se bat ouăle, se adaugă zahărul, apoi se toarnă peste ciocolată.
- 3. Peste aluatul din tavă, se pune hârtie de copt cu boabe de fasole deasupra, pentru a-şi păstra forma. Se dă la cuptor şi se lasă cam 15 minute. După ce este gata, se scoate şi se îndepărtează foaia cu boabele de fasole.
- 4. Se toarnă umplutura, şi se dă din nou la cuptor, încă 20 de minute. Cu 5 minute înainte de a scoate forma din cuptor, se decorează