Antena Căutare

În anul Centenarului, cultura românească a stabilit un nou record. Suma colosală cu care a fost vândut un tablou semnat Ștefan Luchian

„Galbenele si ulcior”, tablou semnat de Stefan Luchian, a reaparut in ochii publicului, dupa aproape 100 de ani in care a stat ascuns in colectii private. Lucrarea a fost adjudecata, marti seara, la o licitatie organizata in regim duplex Bucuresti- Iasi.

În anul Centenarului, cultura românească a stabilit un nou record. Suma colosală cu care a fost vândut un tablou semnat Ștefan Luchian
tablou Stefan Luchian | news.ro

„Gălbenele și ulcior”, tablou semnat de Ștefan Luchian, a reapărut în ochii publicului, după aproape 100 de ani în care a stat ascuns în colecții private. Lucrarea a fost adjudecată, marți seara, la o licitație organizată în regim duplex București- Iași, la prețul de 130.000 de euro.

O altă lucrare vândută la o sumă ridicată a fost "Cântecul ciobănaşului" de Nicolae Grigorescu, la 95.000 de euro. Lucrarea este o operă târzie (1895 - 1900) a lui Grigorescu şi provine din celebra colecţie a dirijorului George Georgescu, care a organizat şi supervizat inaugurarea Festivalului "George Enescu".

Între loturile adjudecate la sume mari la această sesiune s-au mai numărat: "Curte la Mangalia" ("Cofetăria lui Delureanu") şi "Visare" de Nicolae Tonitza, la 50.000 de euro, respectiv 18.000 de euro, "Tânără pariziancă" de Ştefan Luchian, la 47.500 de euro, "Peisaj de pe Valea Doftanei" de Nicolae Grigorescu, la 24.000 de euro, "Ciobănaş pe islaz" de Ştefan Luchian, la 22.000 de euro, "Vas cu lalele şi boule-de-neige" de Theodor Pallady, la 22.000 de euro, "La scăldat" şi "Autoportret cu pipă" de Gheorghe Petraşcu, la 12.000 de euro, respectiv la 24.000 de euro, "Azur" de Sabin Bălaşa, la 13.000 de euro, "La hipodrom" de Eustaţiu Stoenescu, la 15.000 de euro.

Joi, Artmark organizează licitaţia "România regală - Centenarul Marii Uniri", care cuprinde fotografii de epocă, obiecte de colecţie, scrisori, documente, cărţi, insigne, medalii, arme, ceasuri, artă plastică şi obiecte de artă decorativă.

Cum faci sute de Like-uri la poze! Acesta este trucul care îți face pozele uluitoare!... E mai grav decât ai fi putut să te gândești vreodată! Ce se întâmplă în organismul persoanelor care sunt singure! Oameni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x