Antena Căutare

Testul rapid de inteligență care îți arată dacă ai o memorie perfectă. Tu cum stai cu memoria de scurtă durată?

Un test viral de inteligență îți arată cum stai cu memoria de scurtă durată. Iată despre ce este vorba.

test de inteligență
Un test viral de inteligență îți arată cum stai cu memoria de scurtă durată. Iată despre ce este vorba. | Shutterstock

Memoria noastră de lucru este importantă pentru stoca informații de care avem nevoie. Memoria de scurtă durată și memoria de lungă durată sunt două tipuri de memorii care te ajută să-ți amintești lucruri familiare. Cu cât un eveniment s-a petrecut în urmă cu o perioadă relativ scurtă de timp, cu atât există o posibilitate mai mare să-ți amintești toate detaliile. Dar pe măsură ce trece timpul, detaliile pot deveni din ce în ce mai greu de reținut. Iată un test care îți arată cum stai cu memoria de scurtă durată.

Testul de intelegență care dezvăluie cum stai cu memoria pe termen scurt

Un tik tok-er a postat pe contul lui de socializare un test de memorie pe termen scurt care îți arată cât de bine îți amintești „locuri, fețe și sarcini”. Dacă poți trece fiecare dintre cele 3 niveluri ale testului, poți fi sigur că abilitatea ta de a-ți aminti este intactă și funcționează corect. Influencerul începe prin a le spune oamenilor că testul este pe trei niveluri: ușor, mediu și greu. Ai la dispoziție 10 secunde pentu a memora 10 imagini care apar în trei rânduri orizontale.

Oamenii cu o minte aparte pot vedea chipul ascuns din munți. Testul de inteligență este ratat în proporție de 90%

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Primele patru imagini sunt o clădire, o femeie, un avion și o mașină. Pe rândul din mijloc se află un cal, o lingură, o plasă și un robot. Și, în cele din urmă, rândul de jos are un craniu și un taco. Obiectele apar unul câte unul, la o distanță considerabilă de timp, în așa fel încât să le poți memora. După terminarea celor 10 secunde, imaginile sunt înlocuite cu numerele 1-10. Și deasupra lor, una dintre imaginile pe care tocmai le-ați văzut este afișată.

Primul este taco. Trebuie să identifici numărul corespunzător în care a fost localizat taco-ul. Nivelul doi este femeia și tu vei alege numărul ea este ascuns sub. În cele din urmă, robotul este afișat, iar privitorul selectează numărul sub care a apărut.

Dacă ai putut ghici toate cele trei elemente, ai o memorie mare pe termen scurt și nu trebuie să-ți faci griji. În caz contrar, dacă nu ai ghicit nici măcar un element, poate că ar trebui să faci o serie de investigații pentru a afla dacă ai sau nu probleme cu memoria.

Memoria pe termen scurt versus memoria pe termen lung

Memoria pe termen scurt începe să scadă în jurul vârstei de 35 de ani. Este complet natural să nu vă puteți aminti lucrurile la fel de bine precum o făceai înainte. Însă dacă chiar consideri că ai probleme cu memoria, trebuie să consulți un specialist.

Test de inteligență. Doar persoanele cu un IQ ridicat pot găsi litera diferită în doar 11 secunde

Pierderea memoriei pe termen scurt este înfricoșătoare, însă dacă ai impresia că ai probleme cu memoria, sunt nenumărate teste prin care poți afla asta. Testează-ți memoria pe termen scurt pentru a vedea dacă este la fel de perfectă ca în anii trecuți.

Diferențele dintre memoria pe termen scurt și memoria pe termen lung sunt simple. Memoria pe termen scurt este limitată atât ca capacitate, cât și ca durată, în timp ce memoria pe termen lung are o capacitate nelimitată și poate reține detalii pentru o perioadă infinită de timp, scrie Your Tango.

Dacă speri să păstrezi o amintire trecătoare, trebuie să o transferi intenționat în memoria ta pe termen lung. Gândiți-vă la minte ca la un depozit în care unele articole care vin sunt expediate imediat, în timp ce altele sunt adăugate la inventar și depozitate pe termen nelimitat.

Motivul mai puțin știut pentru care o femeie a dat foc rochiei de mireasă. Ce a împins-o să recurgă la acest gest... O mamă a spus că e mult mai ușor să mergi la serviciu decât să stai acasă și să crești copii. Ce a pățit după această af...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x