Antena Căutare

Thailanda: Blogger american, condamnat la 2 ani de inchisoare pentru insultarea regelui

Un tribunal din Thailanda l-a condamnat pe un blogger american de origine thailandeza la doi ani si jumatate de inchisoare pentru insultarea monarhiei. Redactarea si publicarea unor articole care insulta familia regala reprezinta activitati ilegale in Thailanda, ce pot aduce sentinte de pana la 20 de ani de inchisoare, informeaza cotidianul britanic The Telegraph.

In varsta de 54 de ani, Joe W. Gordon a postat pe blogul sau, in luna mai, un articol despre o biografie neautorizata a regelui Thailandei, Bhumibol Adulyadej.

Autoritatile thailandeze s-au sesizat imediat, blogger-ul fiind retinut si incarcerat fara posibilitatea de eliberare pe cautiune.

Instanta l-a condamnat pe Joe W. Gordon la numai doi ani si jumatate de puscarie pentru ca acesta a cooperat cu organele de ancheta si a pledat "vinovat".

Avocatul blogger-ului a declarat ca acesta va cauta sa primeasca amnistie regala, Bhumibol Adulyadej dovedindu-se ingaduitor cu strainii in trecut.

FOTO! Cel mai mare brad de Craciun din lume are 750 de metri inaltime... Cele mai bizare cauze de deces in Londra secolului 17...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x