Antena Căutare

Toma Coconea reprezinta Romania in cea mai dura cursa de aventura din lume: X-Alps!

Un roman concureaza pentru titlul suprem la cea mai dura cursa de aventura din lume. Un concurs extrem unde sportivii alearga, escaladeaza Alpii si sar cu parapanta. Pentru Toma Coconea, editia din acest an are o miza speciala. Romanul isi doreste sa schimbe medalia de argint din 2011 cu cea de aur.

Tomi Coconea are 38 de ani. E zambitor si relaxat. Bronzat nu la saloane de fite, ci in timpul escaladalor periculoase si a curselor epuizante de zeci de kilometri. Parul nu ii e aranjat de stilisti. Nu il vedem prin cluburi sau prin ziarele de scandal. Cu alte cuvinte, Toma Coconea nu are datele cu care devii celebru in Romania. Este insa respectat si cunoscut drept unul dintre cei mai buni concurenti la cea mai grea competitie de aventura din lume, X-Alps.

E o lupta in care se avanta doar cei mai curajosi si mai buni sportivi. Sunt o mie de kilometri in care alearga, escaladeaza cateva dintre cele mai inalte varfuri muntoase din Europa si zboara cu parapanta deasupra unor prapastii ametitoare. Tomi Coconea lupta aici pentru Romania.

La 15 ani a inceput Toma antrenamentele. A invatat sa faca escalada, iar din pasiune pentru zbor s-a apucat de parapanta. Acasa, la Petrosani, a devenit cunoscut si pentru salvarile la care a luat parte impreuna cu salvamontistii.

La 38 de ani are sase participari la cursa X-Alps. De doua ori a terminat al doilea. Are o experienta cu care putini dintre adversari se pot lauda.

"Am trecut peste hipotermie, la limita, am fost la un pas de moarte de multe ori, am zburat in conditii anormale, cu foarte multe incidente", povesteste Toma.

Anul acesta, Toma e mai hotarat ca oricand sa castige trofeul. Dupa patru zile de concurs se afla pe locul 4, dar mai are peste 600 de kilometri pana la Monaco, punctul terminus al cursei.

Concurentii au luat startul la Salzburg, in Austria, iar traseul ii poarta de-a lungul Alpilor, pana pe Riviera Franceza. Castiga cel care termina traseul in cel mai scurt timp.

Horoscopul zilei de 11 iulie, prezentat de Camelia Patrascanu: Vezi ce-ti rezerva astrele!... Iata cum arata primul computer Apple fabricat in 1976...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x