Antena Căutare

Top 10 traditii ciudate din intreaga lume [II]

Multe dintre aceste traditii nu se mai practica din cauza caracterului violent sau discriminatoriu. Totusi, unele dintre ele s-au transformat si mai exista si astazi in unele colturi ale lumii. Iata un top 10 cu cele mai bizare traditii!

5. Sacrificiile umane

Sacrificiile umane constau in uciderea unor oameni din comunitate in numele zeilor. Aceast obicei era practicat de multe popoare antice, mayasii si aztecii fiind cei mai cunoscuti pentru crimele odioase. Printre victime se numarau prizonierii, copiii si fecioarele. In prezent, mai exista triburi izolate care practica aceasta traditie.

6. Mutilarea picioarelor

Era o practica comuna printre femeile din China si in Japonia. De la varsta de 6 ani, fetitele erau obligate sa-si infasoare talpile in bandaje stranse, astfel incat picioarele nu se mai puteau dezvolta normal deformandu-se. Deseori, degetele se rupeau, iar multe tinere mureau din cauza infectiilor. Picioarele mici erau considerate un simbol al frumusetii feminine.

7. Sati

Era un obicei funerar in cultura hindusa care presupunea ca vaduva sa fie arsa impreuna cu sotul decedat. Femeia facea acest lucru in mod voluntar, considerand ca nu mai are un scop pe lume fara sot. Astazi, aceasta traditie este aspru condamnata.

8. Auto-mumificarea

Era un obicei practicat de calugarii budisti. Acestia isi pregateau singuri moartea cu cativa ani inainte. Calugarii mancau alimente speciale care sa le arda grasimile, sa omoare bacteriile din organism si sa elimine lichidele. In ultimele luni, acestia consumau un ceai otravitor. Intr-un final, se inchideau intr-un mormant si isi asteptau moartea in pozitia lotusului. Cercetatorii au gasit numeroase astfel de mumii in nordul Japoniei.

9. Disectia ritualica

Era o practica comuna in Tibet. Cadavrul uman era disecat in bucati si dat ca hrana vulturilor. Uneori, acesta era gatit cu condimente speciale si lasat pe varful muntilor. Aceasta traditie a fost legala pana in anii '80.

Citeste si prima parte aici!

Sursa: listverse.com

FOTO: globespots.com

FOTO! Vezi cum arata o avalansa pe Marte!... In jurul lumii: 22 de lucruri interesante despre corpul uman...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x