Antena Căutare

Trei tinere rezidente s-au încăierat în incinta spitalului. De la ce a pornit cearta și ce riscă cele trei femei

Trei tinere rezidente de la Spitalul Județean Oradea au ajuns în fața Comisiei de Disciplină și a Comisiei de Etică în urma unei încăierări în incinta spitalului.

trei femei în rochii elegante trăgând de un bărbat în costum cu papion
Trei tinere rezidente de la Spitalul Județean Oradea s-au certat din cauza unui medic | Shutterstock

Trei tinere rezidente au iscat un scandal monstru chiar în incinta spitalului la care lucrează. Ele sunt rezidente la secția Infecțioase II a spitalului Județean Oradea, iar toată tevatura a pornit de la un medic, coleg al femeilor.

De la ce a pornit cearta și ce riscă cele trei rezidente de la Spitalul Județean Oradea

Potrivit unei surse, trei rezidente s-au luat la bătaie miercuri, 25 octombrie 2023, chiar pe holurile spitalului. În urma unei discuții pe un grup de WhatsApp, cele trei și-au strigat o serie de injurii, după care s-au luat la bătaie chiar în incinta spitalului unde își urmează rezidențiatul.

Citește și: Decizie tragică. La ce au recurs medicii pentru a-i salva viața unui copil care prezentase cele mai banale semne de gripă

Vezi mai multe ştiri Oradea în secţiunea de pe observatornews.ro

Dr. Gheorghe Carp, managerul spitalului, a declarat public pentru o publicație locală faptul că:

„Una dintre doctorițe, să o numim X, a scris pe grupul lor de What'sApp că-i place de un medic, iar alta, Y, a spus că acesta are <<un laptop nașpa>>, sugerând să nu <<se combine>> cu el. A adăugat că dacă X o face, se va purta cu ea ca și cu Z, cu care nu este în relații bune. Așa a aterizat și Z în ceartă.”

Citește și: Medicii din România, uimiți de tânăra cu inimă artificială în piept. Trăiește cu un mecanism ciudat care o ține în viață

De asemenea, un martor a povestit că: „Au început, de faţă cu colegii, să strige una la alta şi apoi să se lovească”, adăugând că după câteva minute au fost despărțite de șeful secției.

De la acest schimb de mesaje, doctorițele, una din Oltenia, una din Maramureș, iar alta din Băița, Bihor, au început să se agreseze verbal în incinta spitalului de față cu toți colegii.

Citește și: Acest bebeluș s-a născut cu o afecțiune rară care îl face să arate precum Hulk. Medicii nu i-au dat nicio șansă

Lucrurile s-au înfierbântat, iar femeile s-au luat la bătaie. În urma scandalului, șeful secției, dr. Andrei Csep, a hotărât să o mute pe una dintre rezidente pe o altă secție.

Femeile trebuie să dea acum explicații atât în fața managerului spitalului, cât și Comisiei de Disciplină și a Comisiei de Etică. Ele s-ar putea alege cu sancțiuni drastice, încălcând mai multe norme ale spitalului.

Citește și: O femeie a născut șase bebeluși în zece minute. Cazul extrem de rar a uluit o comunitate întreagă de medici

„S-au prezentat azi dimineață, le-am ascultat și apoi am dispus să fie trimise în fața Comisiei de Disciplină și a Comisiei de Etică, pentru că au dat dovadă de o conduită contrară codului etic și au încălcat regulile de disciplină”, a declarat managerul spitalului.

Ele riscă să primească sancțiuni drastice, care implică penalități salariale sau chiar desfacerea contractelor de muncă. Cu toate că managerul spitalului a declarat pentru publicația locală că ar putea soluționa cazul în două zile, cele două comisii vor avea nevoie de două sau chiar trei săptămâni pentru a veni cu un verdict.

Citeşte mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Iluzie optică virală! Crezi că poți să găsești bicicleta din fotografie? Doar cei cu ochi de vultur reușesc. Care este r... O femeie a cumpărat o pungă de spanac pe care l-a pus apoi la gătit. S-a speriat când a văzut peste ce a putut să dea în...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x