Antena Căutare

Decizie tragică. La ce au recurs medicii pentru a-i salva viața unui copil care prezentase cele mai banale semne de gripă

Părinții unui copil în vârstă de 14 ani au observat că băiatul lor prezintă simptome banale de gripă. După ce a fost internat de urgență, medicii i-au pus cel mai crunt diagnostic. Simptomele banale ascundeau, de fapt, o boală terifiantă. Care a fost singura soluție pentru a-i fi salvată viața.

Imagine cu un băiat care este răcit stând în canapea. Galerie
Părinții unui copil în vârstă de 14 ani au observat că băiatul lor prezintă simptome banale de gripă. După ce a fost internat de urgență, medicii i-au pus cel mai crunt diagnostic. Simptomele banale ascundeau, de fapt, o boală terifiantă. | Shutterstock

Un băiat în vârstă de 14 ani a ajuns internat în spital din cauza unor simptome de gripă care au fost considerate inițial chiar banale. Medicii au luat o decizie de-a dreptul terifiantă pentru ca viața copilului să fie salvată. De ce au decis aceștia amputarea mâinilor și picioarelor.

Mathias Uribe, un băiat în vârstă de 14 ani a trecut prin cea mai grea perioadă a vieții lui la o vârstă foarte fragedă. Vara care i-a schimbat viața va rămâne întotdeauna o amintire neplăcută, deoarece nimic nu a mai fost la fel după ce acesta s-a infectat cu o bacterie rară și chiar mortală.

Citește și: O femeie a ajuns la spital cu simptome de răceală, dar doctorii au trimis-o la psiholog. Ulterior, a primit un diagnostic crunt

Inițial această infecție a debutat cu anumite simptome care nu păreau foarte grave, iar părinții lui Mathias au considerat că este posibil ca fiul lor să fi contactat un virus gripal care poate fi tratat fără probleme.

Cu toate că medicii l-au consultat de mai multe ori, starea băiatului se înrăutățea de la zi la zi. La sfârșitul lunii Iunie, în timp ce calvarul lui Mathias devenise de nesuportat, părinții acestuia erau din ce în ce mai depășiti de situație.

Viața copilului s-a schimbat total în momentul în care a ajuns internat în spital la camera urgență, din cauza faptului că inima lui se oprise brusc. La momentul respectiv medicii au reușit să îl stabilizeze, însă au ajuns la o concluzie foarte dură.

Mathias suferea de Pneumonie și de Sindromul de Șoc Toxic Streptococic (TSS).

Citește și: O femeie tușea și a crezut că e doar o răceală. Când a mers la spital a primit un diagnostic crunt. Ce avea,de fapt

La ce au recurs medicii pentru a-i salva viața lui Mathias

Mathias a fost transportat cu avionul la o unitate de terapie intensivă a Spitalului „Monroe Carell Jr. Children’s Hospital” din Statele Unite ale Americii, timp în care viața lui atârna de un fir de ață.

Decizia tragică a venit la distanță de câteva săptămâni. Organele lui au putut fi salvate la timp, însă acest lucru nu a fost valabil și pentru mâinile și picioarele lui Mathias. Din păcate, acestea nu au primit fluxul sanguin adecvat pentru ca băiatul să le mai poată folosi vreodată.

Citește și: O femeie acuza un nas înfundat și credea că este vorba despre o răceală sezonieră. Când a descoperit ce avea, a fost prea târziu

Părinții băiatului au primit această veste terifiați, mai ales ținând cont de faptul că lui Mathias îi plăcea să alerge și să cânte la pian. Deși viața tuturor s-a schimbat în urma acestei decizii, părinții copilului au știut că aceasta a fost singura variantă prin care Mathias ar fi putut să rămână în viață.

Ce este Sindromul de Șoc Toxic Strepococic

Acest sindrom este una dintre cele mai rare afecțiuni care pot pune viața în pericol oricui. Bacteriile care sunt regăsite în cazul unei astfel de boli sunt producătoare de toxine, mai exact, de otrăvuri pentru organism.

Una dintre marile probleme ale acestei boli este reprezentată de ușurința cu care se poate transmite. Bacteriile pot fi răspândite atunci când există răni pe piele, arsuri, proceduri ginecologice sau incizii chirurgicale.

Simptomele principale ale bolii sunt:

  • greață
  • vărsături
  • erupții cutanate
  • amețeli
  • tensiune arterială scăzută
  • conjuctivită
  • decojirea pielii
  • diaree

Sindromul de Șoc Toxic poate afecta serior plămânii, rinichii și ficatul. Odată ce unul dintre aceste organe este afectat pot apărea complicații grave care pot duce la amputarea unor membre care sunt private de cantitatea de sânge necesară bunei funcționări, sau, în cazuri foarte rare, la moarte.

Citește și: Un copil se confrunta cu o tuse severă și a fost dus la medic de către mama sa. Doctorii au descoperit un detaliu tulburător

Viața lui Mathias este marcată de acest eveniment dureros, care i-a schimbat viața și lui, dar și familiei sale care nu se aștepta la o boală de asemenea amploare.

Gara de Nord rămâne fără McDonald's. ANPC a închis celebrul fast-food și a lăsat un bilet pe ușa restarantului. Ce scrie... Ce condamnare a primit Ana Morodan pentru accidentul din martie. Contesa Digitală a săvârșit mai multe infracțiuni în tr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x